HS: 25-vuotias järvenpääläismies piirtää Maseratin tulevaa urheiluautoa: "Olen omistanut elämäni aikana vain Mondeon ja Astran"

25-vuotiaan järvenpääläismiehen opinnäytetyö huomattiin Italiassa, minkä seurauksena mies päätyi perinteikkään urheiluautovalmistajan leipiin, uutisoi Helsingin Sanomat.

Järvenpääläinen Ilja Oikarinen, 25, työskentelee Fiat Chrysler -konsernin palveluksessa Italian Torinossa. Oikarinen on mukana luksusvalmistaja Maseratin tulevan urheiluauton suunnittelussa.

Lahden muotoiluinstituutissa ajoneuvomuotoilua opiskelleen Oikarisen vei maailmalle hänen opinnäytetyönsä. Oikarinen suunnitteli autonomisen auton ja kapselihotellin yhdistelmän, mikä palkittiin vuosikurssin parhaana työnä. Kyseessä oli kaiken lisäksi ensimmäinen kerta, kun hän suunnitteli auton sisäpuolen.

Hieman onneakin oli matkassa. Mies nimittäin latasi opinnäytetyönsä visuaalisen alan ammattilaisten käyttämälle Behance-portfoliosivustolle. Oikarisen työn huomasi lopulta Fiat Chryslerin työntekijä, joka piti näkemästään.

Joulukuusta lähtien junior designerina työskennellyt Oikarinen kertoo Helsingin Sanomille kuuluvansa nelihenkiseen tiimiin, joka vastaa Maseratin tulevan urheiluauton sisustuksesta. Arvokkaan italialaisen auton ollessa kyseessä, tulee sisusta henkimään luksusta, urheilullisuutta ja eleganssia.

Mikäli Oikarinen jatkaa nykyisessä pestissään viisi vuotta, nousee hän senior designeriksi. Tätä pidemmälle hän ei kuitenkaan välttämättä edes halua. Hän kertoo HS:lle, että korkeammissa asemissa piirtäminen, jota hän rakastaa, on vähäisempää.

1:00
Näin valmistuu suomalainen luksusautonavain.

Oikarinen ei ole omien sanojensa mukaan myöskään mikään erityinen automies. Hänelle piirtäminen on nykyisessä työssään kaikki kaikessa.

– Olen omistanut elämäni aikana kaksi autoa, Ford Mondeon ja Opel Astran. Niiden ainut rooli on ollut se, että ne olivat työkaluja, joilla pääsi paikasta A paikkaan B, hän toteaa Hesarille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja