Hovioikeus: Kalajoen laaja maastopalo ei ehkä syttynytkään savukkeesta – miehen sakkotuomio kumottiin

Rovaniemen hovioikeus hylkäsi maanantaina syytteen Kalajoen laajasta maastopalosta. Hovioikeuden mukaan palon syttymissyytä ei pystytty riittävällä varmuudella selvittämään.

Käräjäoikeus oli katsonut, että palo sai alkunsa palavasta savukkeesta, jonka tuulipuiston työntekijä oli huolimattomuuttaan jättänyt maastoon. Hovioikeuden mukaan muita mahdollisia syttymissyitä ei kuitenkaan voitu sulkea pois, joten se kumosi miehen sakkotuomion.

Lisäksi mies ja hänen työnantajansa vapautettiin velvollisuudesta korvata palon aiheuttamia vahinkoja kiinteistöjen omistajille.

– Hovioikeus totesi, että metsäpalon syttymisen oli voinut aiheuttaa myös jonkun sivullisen henkilön toiminta palon syttymisalueella ja asiassa oli esitetty selvitystä siitä, että kyseisen kaltaisissa sää- ja tuulioloissa turvemaa-alueella oli ollut myös kytöpalojen mahdollisuus, eikä näitä vaihtoehtoja voinut täysin poissulkea, oikeuden tiedotteessa kerrottiin.

Kesällä 2021 riehunut maastopalo oli yksi suurimmista Suomessa viime vuosikymmeninä. Kukaan ei loukkaantunut, mutta palo aiheutti suuret taloudelliset vahingot. Pelastuslaitos sammutti sitä kahden viikon ajan.

Huima video! Tältä Kalajoen metsäpalojen sammutus näytti helikopterilentäjän silmin 1:48
Huima video! Tältä Kalajoen metsäpalojen sammutus näytti helikopterilentäjän silmin

Lue myös:

    Uusimmat