HJK:n jääminen tasapeliin tasoitti liigan kärkeä - katso!

Jalkapallon Veikkausliigan kärkijoukkue HJK pelasi sunnuntaina 1-1-tasapelin MYPA:n kanssa, kun taas toisena oleva Honka voitti KuPS:n 2-1-maalein.

Honka kavensi näin Klubin johdon viiteen pisteeseen, kun neljä kierrosta on jäljellä.

KuPS meni avauspuoliajalla 1-0-johtoon Dudun näyttävällä kaukolaukauksella. Pelin hallinta siirtyi tämän jälkeen Hongalle, josta Rasmus Schüller ampui Juuso Simpasen tarjoilusta taukotilanteeksi 1-1. Nicholas Otaru varmisti kotivoiton 49. minuutin 2-1-maalillaan.

Pelikieltojen heikentämän MYPA:n piti olla HJK:lle helppo pala, mutta kotijoukkue pakotti liigajohtajan 1-1 (0-1)-pistejakoon. Juho Mäkelä teki kulmapotkun jälkitilanteesta HJK:lle 1-0, kun peli oli vanhentunut 33. minuuttia. Maalipörssiä johtavalle Mäkelälle osuma oli kauden liigassa 14:s. Maksim Votinov iski loppunumerot 1-1:een 80. minuutilla.

Jyväskylässä kotijoukkue JJK ankkuroitui putoamiskamppailuun häviämällä Jarolle 1-2 (1-1). Tommi Kari vei kotijoukkueen 1-0-johtoon, mutta Papa Niangin kaksi maalia takasivat sarjapisteet vieraille. Mitaleille tähyävä Jaro pelasi viidennen tappiottoman ottelunsa peräkkäin. Pietarsaarelaisjoukkue on vain pisteen päässä TPS:stä ja KuPSista, jotka puolestaan ovat sarjakakkonen Honkaa jäljessä neljä pistettä.

Vaasassa isännöinyt VPS hävisi Interille 0-3 (0-1). Voitollaan Inter tarttui tukevasti sarjapaikkaan kiinni. Turkulaisjoukkueen maalit tekivät Henri Lehtonen (2) ja Mika Ojala. VPS on nyt pelannut viisi kotiottelua peräkkäin ilman voittoa.

FC Lahti        22  3   10  9   19-  31  19

Seuraavat ottelut: 20.9. Haka-IFK Mariehamn, 22.9. HJK-Inter, TamU-Honka, TPS-AC Oulu, 24.9. Jaro-MyPa, 27.9. FC Lahti-VPS, IFK Mariehamn-JJK, KuPS-Haka.