Lehkosuo paljasti Hongan voiton avaimen

Jalkapalloliigan sarjakakkonen Honka löi terävän kirin ja tiivistyneen puolustuksensa turvin KuPSin 2-1 (1-1).

Hongalle KuPSin kaataminen on tuttua, sillä kaikkiaan kahdeksasta kohtaamisesta liigassa espoolaiset ovat vieneet nimiinsä nyt seitsemän ja yksi on päättynyt tasan.

Mitaleista espoolaisten tapaan kamppaileva KuPS lähti hakemaan avausvoittoaan Hongasta ärhäkkäästi, kun sen hyökkääjä Dudu laukoi 1-0-johdon jo 11. minuutilla.

Kaksi edellistä kotiotteluaan yhteismaalein 5-7 hävinnyt espoolaisjoukkue ei kuitenkaan lamaantunut.

Honka jatkoi pirteää ja nopeaa hyökkäämistään. Pystysyötöt kuopiolaisten taakse repivät mainiosti paikkoja.

Keskikenttäpelaaja Rasmus Schüller iskikin pian tasoituksen Juuso Simpasen ja Jami Puustisen esityöstä.

Isäntien Nicolas Otaru puolestaan maalasi 2-1:een liigakauden ensimmäisellään laukomalla pallon verkkoon maalivahti Mikko Vilmusen käsien kautta.

- En tiedä painoiko pelin tärkeys. Vähän vaisua ja puolittaista, ei saatu oikein paikkoja, KuPSin päävalmentaja Esa Pekonen kertoi.

Honka on nyt mestaruuden uusimista tavoittelevasta HJK:sta viiden pisteen päässä, kun jäljellä on neljä kierrosta.

- Kun puolustus onnistuu, niin voitamme pelejä, koska hyökkäyksemme on vaarallinen ja luomme maalipaikkoja, Hongan vastuuvalmentaja Mika Lehkosuo summasi.

Honka-KuPS 2-1 (1-1)
12. Macpherlin Dudu 0-1
28. Rasmus Schüller 1-1
49. Nicholas Otaru 2-1.

Erotuomari: Tony Asumaa.

Yleisöä: 2038.

Honka: Tuomas Peltonen, Sampo Koskinen, Henri Aalto, Ville Koskimaa, Jussi Vasara (90. Markus Paatelainen), Nicholas Otaru, Jami Puustinen (73. Konsta Rasimus), Juuso Simpanen, Rami Hakanpää, Rasmus Schüller (v) (81. Jaakko Lepola), John Weckström.

KuPS: Mikko Vilmunen, Atte Hoivala, Pietari Holopainen, Balazs Balogh (85. Tero Taipale), Oliver Risser, Petri Oravainen, Juho Nykänen, Macpherlin Dudu, Patrice Ollo, Antti Hynynen (v) (55. Olajide Williams), Ilja Venäläinen (65. Samuli Kaivonurmi).

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat