Inter ja VPS kuin eri sarjatasoilta

Turkulainen Inter ei saanut jalkapalloliigassa pienintäkään vastusta Vaasan Palloseurasta. Inter vei sarjapisteet 3-0 (1-0).

Interillä oli varaa tuhlata yksi rangaistuspotkukin, ja ajoittain tuntui siltä, että kentällä pelasi kaksi eri sarjatason joukkuetta. Kun ottelua oli pelattu 39 minuuttia, Interin Joni Kauko ampui kaukaa, Palloseuran maalivahti Kwon pudotti pallon eteensä ja Interin kapteeni Henri Lehtonen pisti sen maaliin.

Kun toista puoliaikaa oli ehditty pelata vajaa kymmenen minuuttia, Sami Salmi kaatoi Interin Mika Mäkitalon rangaistusalueella, ja tuomitun rangaistuspotkun pisti Mika Ojala varmasti verkkoon. Neljä minuuttia myöhemmin Lehtonen laukaisi läheltä ottelun kolmannen maalin.

Inter sai vielä toisenkin rangaistuspotkun, mutta Kwon onnistui torjumaan Lehtosen laukauksen.

Kotijoukkue oli ajoittain pahastikin alakynnessä. VPS:n puolustus ei pystynyt pysäyttämään Interin alati vaarallisia hyökkäyksiä. Ottelun parhaana palkittiin kaksi maalia laukonut Lehtonen.

VPS-Inter 0-3 (0-1)
39. Henri Lehtonen (Joni Kauko) 0-1
54. Mika Ojala rp. 0-2
60. Lehtonen (Severi Paajanen) 0-3.

Erotuomari: Vesa Pohjonen.

Yleisöä: 1788.

VPS: Jung-Hyuk Kwon, Osahon Eboigbe (64. Kim Böling), Jani Tanska, Sami Salmi (60. Jussi Äijälä), Jens Nygård (v), Jyrki Saranpää, Jyri Hietaharju (v), Edgar Bernhardt, Jussi-Pekka Savolainen (72. Valtter Laaksonen), Jussi Aalto, Antonio Inutile.

Inter: Patrick Bantamoi, Tero Mäntylä, Sami Sanevuori, Henri Lehtonen, Joni Kauko, Mika Mäkitalo (v), Severi Paajanen, Mika Ojala (85. Felix Åkerlund), Jr Daniel Antunez (88. Daniel Osinachi), Guillano Grot, Ari Nyman (v).