Hiihtotaklaaja Aleksandr Bolshunov uudessa haastattelussa: "Joni Mäeltä ei ole tullut anteeksipyyntöä"

0:24
Tästä on kyse: Venäjän Aleksandr Bolshunov ajoi suomalaissankari Joni Mäen päälle maalialueella – Suomi sensaatiomaisesti toiseksi miesten viestissä Lahdessa.

Venäläinen Match TV on julkistanut hiihtotähti Aleksandr Bolshunovin uuden haastattelun. Siinä hän kääntää huomiota Joni Mäen toimintaan, ja sanoista voi ymmärtää, että hän odottaa suomalaiselta anteeksipyyntöä.

Bolshunov tulistui sunnuntaina Lahdessa maailmancupin hiihtoviestin loppusuoralla. Suomen ankkuri Joni Mäki sulki oikean kaistan juuri venäläisen edestä, mutta ennen havutusta, jolloin teko on sallittu. Venäläinen ei tätä sulattanut, vaan huiski sauvallaan Mäen suuntaan ja taklasi suomalaisen maalissa voimalla nurin. 

Suomi sijoittui viestissä toiseksi, kun taas Bolshunovin edustama Venäjän ykkösjoukkue hylättiin. Bolshunovin raivoaminen johti sittemmin MTV Urheilun uutisoimaan pahoinpitelyrikosilmoitukseen

– Olen sitä mieltä, että hiihtäjien välillä täytyy olla moraalia. Jos suomalainen ei olisi tehnyt mitään, minulta ei olisi seurannut reaktiota. Jokaisen urheilijan, joka hiihtää maailmancupia, täytyy kunnioittaa toisia, Bolshunov sanoi Match TV:lle.

Venäläinen sanoi itse kunnioittavansa "kaikkia, jotka taistelevat rehellisesti ladulla".

– Pahoittelen mitä tein Mäki-välikohtauksen jälkeen. Häneltä ei ole kuitenkaan tullut anteeksipyyntöä. Kättelimme, mutta en tiedä, onko tämä välirauha vai ei, Bolshunov sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja