Tämä olisi valtava jymypaukku! Aleksandr Bolshunov on väläyttänyt urheilulajin vaihtamista – isä löi puita uuniin

0:24
Venäjän Aleksandr Bolshunov nostatti sunnuntaina kohun taklaamalla Suomen ankkurin Joni Mäen kumoon maalissa miesten hiihtoviestin jälkeen. Tapahtunut näkyy videolla.

Venäläismediassa nousi Salpausselän kisojen alla esille mahdollisuus, että maastohiihtotähti Aleksandr Bolshunov voisi vaihtaa lajia ampumahiihtoon. Bolshunov ei ole poissulkenut tätä mahdollisuutta, ja hänen isänsä on jopa kannustanut Bolshunovia tekemään tempun, kun poika on saavuttanut maastohiihdossa haluamansa.

Bolshunov vastasi Match TV:n kysymykseen mahdollisesta ampumahiihtoon vaihtamisesta, että hänellä on yhä tavoitteita saavutettavana maastohiihdossa, mutta antoi perään ymmärtää, että vaihdos voi tulla kyseeseen, sikäli kuin hän tavoitteisiinsa yltää.

Bolshunovin kommentit herättivät urheilusivusto Championatin mukaan voimakkaita reaktioita fanien, valmentajien ja urheilijoiden joukossa. Osa uskoi, että hän voisi vielä lajia vaihtaakin, osa taas ei.

Bolshunovin isän Aleksandr Bolshunov seniorin sanat antavat pontta sille, että vaihdos voisi tulevaisuudessa tapahtua.

– Kauan sitten sanoin hänelle, että "'Sanja', sinun täytyy aloittaa ampumahiihto". Sanja muuten ampuu täydellisesti. Hänellä on oma ase, isä-Bolshunov sanoi Championatin mukaan.

Bolshunov senior vahvisti tarinaa palaamalla tarkemmin kaksikon aiempiin keskusteluihin.

– Hän oli yhä pieni, kun menimme hiihtämään. Valmistelin häntä ampumahiihtoon. Se on kuitenkin kallis laji, ja lopetimme sen. Sanoin hänelle: "Poika, tulet saavuttamaan hiihdossa mitä haluat, ja voit vaihtaa sitten ampumahiihtoon", isä kertasi.

Samuelsson toivottaa tervetulleeksi

2010-luvulla yksi parhaiten maastohiihdosta ampumahiihtoon vaihtaneista urheilijoista on Saksan Denise Herrmann, joka on saavuttanut ampumahiihdossa jo henkilökohtaisen MM-kullan takaa-ajosta 2019 sekä neljä himmeämpää MM-mitalia.

Tuorein meritoitunut vaihtaja on maastohiihdon sprinttimatkoilla menestynyt olympiavoittaja Stina Nilsson. Ruotsalaisen ampumahiihtomenestys on kuitenkin vielä ensikisoissa jäänyt piippuun.

Vaikka ruotsalainen ampumahiihtotähti Sebastian Samuelsson on jakanut viime vuosina venäläisten tekemisistä monia kriittisiä kommentteja, Bolshunovin hän toivottaa lajinsa pariin tervetulleeksi.

– Se olisi hienoa. Minusta hänen tulisi todella vaihtaa lajia, Samuelsson sanoi.

Maailmancupin kokonaiskilpailun viime kaudella voittaneella ja kokonaiscupia tällä kaudella hallinneella Tour de Ski -voittaja Bolshunovilla, 24, ei ole vielä yhtään arvokisakultaa. Championatkin spekuloi, että Bolshunov tuskin vaihtaa lajia vielä ainakaan ennen ensi vuoden talviolympialaisia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja