Aleksandr Bolshunovista rikosilmoitus – poliisi selvitti tapauksen etenemistä: "Erittäin harvinaista"

Venäjän ankkuri ajoi suomalaissankarin päälle maalialueella – Suomi sensaatiomaisesti toiseksi miesten viestissä Lahdessa 0:24
Tästä on kyse: Venäjän Aleksandr Bolshunov ajoi suomalaissankari Joni Mäen päälle maalialueella – Suomi sensaatiomaisesti toiseksi miesten viestissä Lahdessa.

Rikosylikomisario Martti Hirvonen Hämeen poliisilaitokselta vahvistaa MTV Urheilun aiemman uutisen siitä, että venäläishiihtäjä Aleksandr Bolshunovista on tehty rikosilmoitus. Hirvonen pitää tapausta harvinaisena. 

MTV Urheilu kertoi aiemmin maanantaina, että Aleksandr Bolshunovin raivoaminen miesten hiihtoviestikisassa Lahdessa sunnuntaina on johtanut rikosilmoitukseen. 

– Kaksi kansalaista on tehnyt poliisin sähköiseen rikosilmoitusjärjestelmään ilmoituksen eli tutkintapyynnön tästä hiihtokisoissa tapahtuneesta tapahtumasta. Tästä on kirjattu Hämeen poliisilaitokselle pahoinpitelyrikosilmoitus, Hirvonen vahvistaa. 

– On erittäin harvinaista, että urheilukisoista tehdään rikosilmoitus. Muuten on aika yleistä, että kansalaiset tekevät tutkintapyyntöjä erilaisista tapahtumista, jos he näkevät niissä olevan rikosepäilyä.

Katso pääkuvan video: Aleksandr Bolshunovilta törkeä temppu kisan maalissa!

Bolshunov tulistui viestikisan loppusuoralla Suomen ankkurille Joni Mäelle, kun kaksikon välillä tuli kontaktia. Bolshunov huiski sauvallaan Mäen suuntaan ja taklasi suomalaisen voimalla nurin maalialueella kakkospaikasta käydyn kiritaiston päätyttyä Suomen eduksi. 

Hirvonen toteaa, että tapauksesta tehdään nyt esiselvitystä. Tämä määrittää sen käynnistetäänkö tapauksesta esitutkintaa. 

– Jatkotoimenpiteet ovat sen mukaiset, jos on syytä epäillä (rikosta). Mietimme tässä myös rikosnimikettä, että täyttääkö tämä jonkun rikoksen tunnusmerkistön. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Hirvonen selvitti myös pahoinpitelyrikoksen tunnusmerkistöä. 

– Jos tehdään toiselle ruumiillista väkivaltaa, vahingoitetaan toisen terveyttä, aiheutetaan toiselle kipua tai saatetaan toinen tiedottomaan tai vastaavaan tilaan. Lievä pahoinpitely on sitten lievempi tekomuoto.

Mäki satutti rytäkässä ainakin kättään, ja Hiihtoliiton mukaan hän menee tarkempiin tutkimuksiin maanantaina. 

Tapauksesta on paljon videomateriaalia, mikä auttaa Hirvosen mukaan esiselvityksessä. 

– Lähiviikkoina saadaan tälle asialle selvyys, että aloitetaanko varsinainen esitutkinta.

Miesten maailmancup jatkuu Ruotsin Falunissa tällä viikolla ja Ulricehamnissa seuraavalla viikolla. Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kilpailujohtaja Pierre Mignerey totesi sunnuntaina, ettei Bolshunov joudu tapauksesta kilpailukieltoon

– Jos esitutkinta suoritetaan, niin siinä toimitaan oikeusavuilla tai sitten asianosaista voi kuulla täälläkin, jos se on mahdollista. Mutta lähinnä oikeusapupyyntöjä siinä jouduttaisiin tekemään, Hirvonen selvitti prosessia. 

Lue myös:

    Uusimmat