Helsinkiläiset maksavat putkiremontista muita enemmän

Pääkaupunkiseudulla urakointi on kalliimpaa kuin muualla Suomessa. Hintaeroa kasvattaa muun muassa kiinteistöjen hankala sijainti ja rakennusten ikä.

Putkiremontti pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa 50-neliön asunnossa maksaa noin 35 000 euroa. Samanlainen, putkien uusimisella toteutettu remontti maksaa muualla Suomessa noin 21 000 euroa.

– Pääkaupunkiseudun työmaakustannukset ovat kalliimpia eli kohteet voivat olla logistisesti vaikeampia ja sen vuoksi urakoinnin kustannustasokin on kalliimpaa. Kun urakoitsija tekee tarjousta, hän joutuu laskemaan siihen kaikkea sellaista, mitä väljemmillä alueilla ei tarvitse miettiä, isännöintiliiton kehityspäällikkö Heikki Kauranen sanoo.

Kaurasen mukaan lisäkuluja aiheuttavat muun muassa tavaratoimitusten hoitaminen perille ja liikennejärjestelyjen suunnitteleminen.

– Työmaat ja kohteet ovat pääkaupunkiseudulla erilaisia, ne ovat vaikeammissa paikoissa ja kiinteistöt voivat olla isoja sekä monimutkaisia. Rakennukset on voitu rakentaa vuosisadan alussa tai 1930–1940-luvulla, jolloin remontointi on kalliimpaa.

Muualla Suomessa putkiremontti tehdään useimmiten 1960-luvun lopussa tai 1970-luvulla teollisesti tuotettuun kerrostaloon, joka on yksinkertainen ja remontista toiseen samankaltaisena toistuva kohde.

– Ne ovat helpompia korjata ja rakennukset sijaitsevat usein helppojen kulkuyhteyksien lähellä, Kauranen selvittää.

Pääkaupunkiseudulla putkiremontin sisältö voi olla myös laajempi eli remontissa korjataan sekä vesi- että viemärijohdot. Kaurasen mukaan putkiremonttiin löytyy urakoitsijoita tasaisesti ympäri Suomea remonttien hintaeroista huolimatta.

Isännöintiliiton Putkiremonttibarometriin vastasi 287 isännöitsijää. Vastaajat arvioivat yhteensä 126 putkiremonttia, jotka on toteutettu viimeisen kahden vuoden aikana.

Lue lisää:

MTV3 Koti:

Mari Mäkinen / MTV3

Kuva: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja