Helsinki avasi puhelinpalvelun koulua käyville – nämä asiat askarruttavat täysin poikkeuksellisessa tilanteessa

Helsinki avasi puhelinneuvonnan koulua käyville – nämä asiat askarruttavat koronaviruksen jyllätessä 4:50

Suomessakin vellovan koronavirusepidemian vuoksi Helsingin kouluissa ja oppilaitoksissa on siirrytty kotona tapahtuvaan opetukseen.

Tilanteesta johtuvien kysymysten varalta kaupunki käynnisti tällä viikolla koulunkäyntiin liittyvän puhelinneuvonnan.

Perusopetuksen asioista ihmisiä askarruttaa erityisesti se, miten alakouluikäiset lapset voivat mennä kouluun. Myös laitteiden toiminta ja opiskeluohjeet kiinnostavat. 

– Vastaamme myös varhaiskasvatuksen kysymyksiin, ja siellä ollaan ihan samoista asioista huolissaan, Helsingin kaupungin kehittämispalvelupäällikkö Marjo Kyllönen kertoo.

– Palvelemme myös toista astetta, ja sieltä kysytään lähinnä ammatillisesta koulutuksesta, kuten työpaikalla oppimisesta.

Palvelua saa usealla kielellä

Palvelevaan puhelimeen vastaa 24 suomen kielistä ja 5 ruotsin kielistä asiantuntijaa. Palvelua saa tarvittaessa myös englanniksi.

– Aina kun puhelin pirahtaa, niin tämä henkilö katkaisee muun työn, ja vastaa siihen puheluun. Näin me olemme voineet ilman jonotuksia palvella kaikkia kuntalaisia. 

Luonnollisesti myös koronaviruksesta on tullut kyselyjä.

– Jossakin määrin, mutta meillä on kaupungissa erikseen koronavirusneuvontapuhelin. Me emme anna terveysneuvontaa, Kyllönen huomauttaa.

Puhelinneuvonta on avoinna arkisin kello 9–18. Numerossa 09 310 10025 vastataan helsinkiläisten oppilaiden ja opiskelijoiden koulunkäyntiin liittyviin kysymyksiin suomeksi ja englanniksi.

Ruotsinkielistä opetusta koskeviin kysymyksiin vastataan numerossa 09 310 10027.






Lue myös:

    Uusimmat