Helsingissä kokeillaan kovia otteita: Mitä nastarengaskiellon rikkomisesta seuraa? – "Aina, kun tehdään muutoksia, niin joku suuttuu"

Helsingissä otettiin käyttöön nastarengaskielto – mitä sen rikkomisesta seuraa? 2:21
Mitä Helsingin nastarengaskiellon rikkomisesta seuraa?

Helsingissä on otettu käyttöön Suomen ensimmäinen nastarengaskielto.

Helsingin Lönnrotinkadulla kokeillaan läpiajon kieltävää nastarengaskieltoa tämän ja kahden seuraavan talven ajan. Tontille ajaminen pysyy sallittuna myös nastarenkailla varustetuilla ajoneuvoilla.

Viiden jälkeen -ohjelma kävi paikan päällä keskustassa kysymässä Helsingin kaupungin liikenneinsinööriltä Marek Salermolta, miksi ratkaisuun on päädytty ja kuinka helsinkiläiset ovat suhtautuneet uuteen kieltoon.

– Aina, kun tehdään muutoksia, niin joku suuttuu. Toiset reagoivat kauniimmin ja toiset ehkä voimakkaammin, Salermo kuvailee kaupungin päätöksestä tullutta palautetta.

– Sekin on tärkeä huomioida sitten siinä vaiheessa, kun lopullisesti tehdään johtopäätöksiä tämän toimivuudesta. Nastarenkaiden käytön vähentämiseen on muunkinlaisia keinoja, tämä ei ole suinkaan ainoa, hän jatkaa.

Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta, miksi Helsingissä halutaan rajoittaa nastarenkailla ajamista. Videolla kerrotaan myös se, mitä kiellon rikkomisesta seuraa.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat