Helena kerrytti neljässä vuodessa 30 000 euroa sijoittamalla: "Kun sen 15 euroa olin sinne laittanut, minulle tuli se olo..."

Helena kerrytti neljässä vuodessa 30 000 euroa sijoittamalla – antaa vinkit 8:04
Helena aloitti sijoittamisen vaatimattomasti, mutta kerrytti neljässä vuodessa 30 000 euroa.

Talousvalmentaja Helena Rostedt sijoitti aluksi 15 eurolla. Nyt hän kertoo, miten sijoittamisessa pääsee alkuun.

– Olin sellaisessa rahallisessa tilanteessa, että olin aivan kyllästynyt siihen. Olin kahden lapsen yksinhuoltaja ja aika pienituloinen, Helena Rostedt muistelee.

Työttömänä ollut Rostedt päätyi kokeilemaan sijoittamista vuonna 2016. Aluksi summa oli vaatimaton: 15 euroa indeksirahastoon.

– Kun sen 15 euroa olin sinne laittanut, vaikka se on pieni summa, minulle tuli se olo, että tää on se juttu, jolla pääsen eteenpäin, nyt talousvalmentajana toimiva Rostedt kuvasi Huomenta Suomessa.

Sijoittaminen tuntuu ajatuksena hankalammalta kuin se kenties onkaan. Esimerkiksi rahaston ostaminen ei ole teknisesti vaikeaa.

– 15 euroa oli silloin se minimiraja. Nyt se taitaa olla jopa kymppi, Rostedt sanoo.

– Neljä vuoden aikana kerrytin noin 30 000 euron varallisuuden siitä hetkestä, kun lähdin sijoittamaan. 

Nämä ovat suurimpia arkisia rahareikiä

Talousvalmentajan kanssa tutustutaan aluksi talouden kylmiin numeroihin: paljonko rahaa tilille tulee ja mihin rahat menevät? 

– Ihmisillä on taipumusta vähätellä tai aliarvioida omaa rahankäyttöään, Rostedt sanoo.

Arkisia rahareikiä ovat esimerkiksi herkut, suoratoistopalvelut, kahvilat ja ulkona syöminen.

– Ne olivat omalla kohdallani myös ne yleisimmät, Rostedt myöntää.

"On ihmisiä, jotka ajattelevat tykkäävänsä ottaa riskiä..."

Jos sijoittamisen haluaa aloittaa, aluksi kannattaa tutustua itseensä ja toiveisiinsa. Mihin haluaa sijoittaa: rahastoihin, vai sittenkin osakkeisiin? Paljonko riskiä on valmis ottamaan ja sietämään? 

– On ihmisiä, jotka ajattelevat tykkäävänsä ottaa riskiä, mutta huomaavatkin, ettei sellainen arvon vaihtelu sovi heille, koska sijoitukset menevät välillä miinuksen puolelle. 

Onko mikään määrä rahaa tarpeeksi? Saako mihinkään enää tuhlata? Saako luottokorttia käyttää puskurina; onko ongelmanasi luottokortti, jonka käytät tappiin asti, maksat pois ja huomaat pian taas kerryttäväsi luottokorttivelkaa? Katso vinkit jutun alussa olevalta videolta.

Katso myös: Alennusmuodilla rahoiksi? Nämä vaatteet käyvät kaupaksi!

Alennusmuodilla rahoiksi? Nämä vaatteet käyvät kaupaksi toisenkin kerran 9:51
Millaisilla vaatteilla on paras jälleenmyyntiarvo? Voiko vaatteen tai asusteen myydä kalliimmalla kuin millä se on hankittu? 

 

Lue myös:

    Uusimmat