Heikoilla jäillä toikkaroinut hirvi piti pelastuslaitoksen kiireisenä Leppävirralla – valveutuneen kansalaisen ilmoitus pelasti eläinparan pinteestä

Jos eläinhoitolan omistaja ei ole tarpeeksi vikkelä, tämä hirvi seuraa häntä sisätiloihin saakka – Urho-hirvi rakastaa maitoa ja päiväunia olohuoneen matolla 5:24
MTV Uutiset Live kertoi taannoin eläinhoitolassa majailevasta Urho-hirvestä.

Leppävirran paloaseman väki joutui perjantaina keskipäivän aikaan eläinpelastustehtävälle.

Hätäkeskukseen yhteyttä ottanut henkilö oli jo pidemmän aikaa katsellut rannalta, kuinka hirvi toikkaroi ja liukasteli Suvasveden jäällä Hevossaaren edustalla Pohjois-Savossa Leppävirralla.

Kiipeliin joutunut sorkkajalka ei päässyt etenemään kuivalle maalle ponnisteluista huolimatta.

Paikalle lähti kaksi palomiestä. He vetivät nuoren naarashirven liinojen avulla jäältä saareen noin parin sadan metrin matkan.

Palomestari Eerik Pudaksen mukaan eläin käyttäytyi pelastustilanteessa varsin rauhallisesti ja tuntui ymmärtävän, mistä on kyse.

Lajitoveri pakeni

Uupuneen hirven lisäksi paikalla oli liikuskellut toinenkin lajitoveri, joka koki parhaaksi paeta metsän siimekseen pelastajat nähdessään.

– Saimme vedettyä hirven rannalle. Se jäi maahan lepäämään, ja luulimme sen olevan loukkaantunut. Hiljalleen eläin kuitenkin virkosi, nousi jaloilleen ja otti juoksuaskelia, Pudas kertoo.

Pelastajat olivat jo ehtineet hätyyttää paikalle suurristan virka-apuhenkilön tarkistamaan eläimen kunnon. Tarkistus osoittautui tarpeettomaksi.

Palomestari Pudaksen mukaan vastaavanlaiset eläinpelastustehtävät eivät ole jokapäiväisiä, mutta eivät myöskään aivan tavattomia heikkojen jäiden aikaan.


Lue myös:

    Uusimmat