Leppävirran tragediasta uutta tietoa: Pakettiauto ajoi rajua nopeutta päin vastaantulijoita, kolme kuoli

Poliisin esitutkinnassa saatujen tietojen mukaan pakettiauto oli tulossa Leppävirran suunnasta. Alustavien tietojen mukaan pakettiauton kuljettaja käytti tilanteessa huomattavaa nopeutta. 

Pohjois-Savossa Leppävirralla kolme ihmistä kuoli ja yksi loukkaantui pakettiauton ja henkilöauton törmäyksessä myöhään perjantaina. Hälytys onnettomuudesta tuli lauantain puolella vähän puolenyön jälkeen. 

Pelastuslaitos kuvaili viikonloppuna onnettomuutta MTV Uutisille kahden auton nokkakolariksi. Poliisin ja pelastuslaitoksen mukaan henkilöauto syttyi palamaan onnettomuuden seurauksena.

Henkilöauton takapenkille menehtynyt paikallinen mies oli syntynyt vuonna 1939. Henkilöauton etupenkillä matkustajana ollut mies oli syntynyt 1980-luvun loppupuolella ja hän oli Italian kansalainen.

Esitutkinnassa saatujen tietojen mukaan pakettiauto oli tulossa Leppävirran suunnasta. Alustavien tietojen mukaan pakettiauton kuljettaja käytti tilanteessa huomattavaa nopeutta. 

Poliisin tiedotteen mukaan alustavien käytettävissä olevien tietojen mukaan pakettiauton kuljettaja oli vasemmalle kaartuvassa mutkassa käyttänyt vastaantulevien kaistaa ja törmännyt Leppävirran suuntaan matkalla olleen pienen henkilöauton keulaan. Törmäyksen seurauksena henkilöauto syttyi palamaan.

Henkilöauto kuljettanut 1990-luvulla syntynyt nainen loukkaantui onnettomuudessa vakavasti. Hänet toimitettiin Kuopion Yliopistolliseen sairaalaan. Onnettomuudessa loukkaantuneen naisen saamat vammat ovat sellaisia, ettei poliisilla toistaiseksi ole ollut mahdollisuutta kuulla tai puhuttaa häntä.

Pakettiauton kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, poliisi sanoo. Esitutkinnassa rikosnimikkeinä ovat törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, kuolemantuottamukset ja ruumiinvamman tuottamus. Poliisin mukaan rikosnimikkeet ja niiden tekomuodot tarkentuvat esitutkinnan edetessä. Onnettomuudessa menehtyneiden osalta tutkinta jatkuu kuolemansyyn selvittämisenä.

Onnettomuus tapahtui Vehmersalmentiellä noin puolitoista kilometriä Konnuslahdesta Leppävirran suuntaan.

Lue myös:

    Uusimmat