Heikki Kinnunen: Haluamme saada ihmiset itkemään teatterissa

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut näyttelijä Heikki Kinnunen on tullut tutuksi teelvisiosta ja elokuvista, mutta näyttelijäkonkarin mielestä parasta on esiintyä elävän yleisön edessä.

Televisioviihteestä suuren yleisön tietoisuuteen ponnahtanut näyttelijä Heikki Kinnunen paljasti teatterin tekemisen olevan lähellä sydäntään.

– Mikään ei voita liveteatteria. Silloin me näyttelijät olemme yleisön kanssa samassa tilassa, hengitämme samaa ilmaa, ja se tapahtuu tässä ja nyt. Olenkin aina sanonut, että siinä on vastanäyttelijä, ja kolmas vastanäyttelijä on yleisö. Se on yhteispeliä.

Kinnunen sanookin teatterin tarkoituksena olevan yleisöön vaikuttaminen.

– Siitähän on kysymys livenäyttämöllä. Me tieten tahtoen haluamme kertoa teille katsojille jotakin, ja toivomme, että te katsotte, mitä me kerrotaan. Siinä on juuri tämä meidän hauska leikkimme.

Teatterinäyttelijäntyön parasta antia on Kinnusen mukaan katsojien tunteiden herääminen.

– Se on ihanin hetki näyttelijälle, kun käsilaukut napsaa ja miehet turskahtelee. Sitähän me yritämme, että nyt kohta itkette! Kinnunen nauraa.

Kinnunen sanoo, ettei viihdenäytteleminen televisiossa ole häirinnyt hänen teatteriuraansa. Kinnunen muistelee pohtineensa television vaikutusta kasvojen kulumiseen aikoinaan myös Spede Pasasen kanssa.

– Spede sanoi, että eivät kasvot kulu, vaan ne tulevat tutuksi. Kysymys on siitä, mitä sillä tutulla naamalla tehdään. Se on aika hyvin sanottu, Kinnunen toteaa.

Klikkaa kuvaa ja katso lähetyksestä, mitä näyttelijä Heikki Kinnunen kertoi urastaan.

Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja