Teatterin suuret naistähdet

Suomen teatterilavoilla työskentelee Seela Sellan ohella joukko pitkän linjan naisnäyttelijöitä, joiden tähti ei ole sammunut vuosien saatossa. Nämä päälle seitsemänkymppiset teräsnaiset viihdyttävät yhä yleisöä täysin palkein.

Pirkko Mannola

Mannola (s. 1938) tunnetaan pitkäaikaisen näyttelijäntyön ohella iskelmälaulajana. Hän esiintyy parhaillaan Åbo Svenska Teaterin Glorious-komediassa.

Kyllikki Forssell

Forssell (s. 1925) on tehnyt mittavan uran teatterien lavoilla. Hän on myös toiminut ohjaajana sekä esiintynyt elokuvissa. Forssell esiintyy kollegansa Ritva Valkaman rinnalla Helsingin kaupunginteatterin Kvartetissa, jonka suosiolle ei näy loppua.

Anneli Sauli

Sauli (s. 1932) on esiintynyt uransa aikana lukuisissa elokuvissa ja näytelmissä. Hän esiintyy yhä satunnaisesti tv-sarjoissa ja valkokankaalla.

Ritva Valkama

Valkama (s. 1932) on ihastuttanut yleisöä sekä teatterissa että televisiossa. Maamme suosituimpiin komedienneihin lukeutuva nainen esiintyy parhaillaan muun muassa Kvartetissa.

Tea Ista

Ista (s. 1932) on tuttu kasvo lukuisista tv-sarjoista, elokuvista sekä teatterista. Hän esiintyi muutama vuosi sitten muun muassa Sofi Oksasen Puhdistus-näytelmässä.

Birgitta Ulfsson

Ulfsson (s. 1928) on näytellyt sekä suomeksi että ruotsiksi teatterissa, elokuvissa ja tv-sarjoissa. Hänet voi nähdä parhaillaan Lilla Teaternin Kärleksbrev-näytelmässä.

Anja Pohjola

Pohjola (s. 1931) tunnetaan lukuisista rooleistaan teatterissa ja televisiossa. Hän esiintyi vastikään Kansallisteatterin Omapohjassa nähdyssä Harmi paikka -näytelmässä.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat