Nämä kummalliset esitykset on nähtävä!

Teatteri voi olla paljon muutakin kuin perinteistä näytelmän tulkintaa. Tässä viisi erikoista teatteria esityksineen maailmalta.

1. Laser Theatre Planetarium, Budapest

Euroopan ainoassa laserteatterissa pääosassa ovat ihmisten sijaan laservalot, jotka muodostavat lavalle mitä erikoisimpia kuvioita musiikkia mukaillen. Esityksiä on tehty muun muassa Madonnan ja Pink Floydin musiikkiin.

2. Laterna Magika, Praha

Tämä Prahan kuuluisin musta teatteri tarjoaa katsojille huikean visuaalisia esityksiä. Mustasta teatterista pystyy nauttimaan jokainen, sillä esityksissä ei ole puhetta. Pimeällä lavalla leikkivät valot ja varjot, ja esityksissä yhdistellään elokuvaa, pantomiimia ja musiikkia.

3. The Durov Animal Theatre, Moskova

Moskovassa teatterilavalle eivät nouse ainoastaan ihmiset vaan myös eläimet. Tässä teatterissa karhut tanssivat ja tiikerit hyppivät aitojen yli.

4. National Bunraku Theatre, Osaka

1600-luvulla alkunsa saanutta bunrakua on kutsuttu maailman yllättävimmäksi ja jännittävimmäksi nukketeatteriksi. Bunraku on perinteistä aasialaista nukketeatteria, jossa noin metrin mittaiset nuket on puettu värikkäisiin asuihin. Esityksiä siivittää musiikki.

5. Puppetry of the Penis, mm. Helsinki

Australialaiskaksikon kehittämä penisshow on pyörinyt ympäri maailmaa. Huumoripitoisessa esityksessä esiintyjät tekevät penisorigameja. Bravuureihin kuuluvat muun muassa "Eiffel-torni" ja "Hampurilainen". Tänä syksynä Puppetry of the Penis nähdään ensi kertaa myös Suomessa, kulttuuriareena Gloriassa.

Lue myös:

    Uusimmat