Heikki katosi hoitokodista 14 vuotta sitten – Kalaton-lammen mysteeristä vangittu nainen ja kiinniotettu mies vapautettu

Outokummun ruumisvihjeet herättävät ihmetystä – onko kyseessä 14 vuotta sitten kadonnut mies? 0:33
Katso videolta, miltä poliisin tutkimalla Kalaton-lammella näyttää nykyisin.

Poliisi kertoo vapauttaneensa pidätettynä ja vangittuna olleet kaksi henkilöä Outokummun Kalaton -lampeen liittyvässä katoamismysteerissä ja henkirikostutkinnassa.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi vuonna 1974 syntyneen naisen perjantaina epäiltynä Outokummussa vuonna 2006 tapahtuneesta henkirikoksesta. Vangitsemisperusteiden mukaan naista on syytä epäillä osallisuudesta tappoon 29.10.–31.10.2006 välisenä aikana.

Poliisi kertoi ottaneensa perjantaina kiinni Pohjois-Karjalan alueella myös noin 30-vuotiaan miehen samaan rikosepäilyyn liittyen. Myös hänet on nyt päästetty vapaaksi, mutta tutkinnanjohtaja Simo Hämäläinen kertoo MTV Uutisille, että kumpikin on tapauksessa yhä epäiltynä taposta. Henkilöiden asemaa esitutkinnassa arvioidaan esitutkinnan edetessä.

Hämäläisen mukaan kumpikin on kuulusteluissa kertonut tapahtumista olennaista lisätietoa, jota poliisi ei kuitenkaan suostu erittelemään tarkemmin.

Poliisi kertoo päättäneensä lammella tehdyt etsinnät, mutta ei kerro mitään etsintöjen tuloksesta. Tutkinnanjohtaja Hämäläinen on kertonut aiemmin, että poliisin tänä keväänä saamien vihjeiden mukaan Outokummussa sijaitsevaan Kalaton-lampeen on kätketty ruumis.

Katosi jäljettömiin

Kyse on Polvijärvellä sijaitsevasta hoitokodista 52-vuotiaana kadonneen Heikki Olavi Karpovin tapauksesta.

Hoitokodin asukkaat saivat liikkua vapaasti hoivakodin alueella. Työntekijöilllä ei kuulusteluissa kertomansa mukaan ollut selkeitä havaintoja siitä, että Karpov olisi omin jaloin ottanut hatkat paikalta tai että joku olisi tullut häntä noutamaan.

Miehen katoaminen on ollut mysteeri 14 vuoden ajan, mutta saamiensa vihjeiden vuoksi poliisi alkoi jälleen tutkia tapausta aktiivisesti.

Lue myös:

    Uusimmat