Outokummun ruumisvihjeet herättävät ihmetystä – onko kyseessä 14 vuotta sitten kadonnut mies? Poliisi avaa MTV Uutisille, mistä mysteerissä on kyse

9:40
Rikosylikonstaapeli avaa 14 vuoden takaista katoamismysteeriä.

Poliisille on kevään aikana saapunut useita vihjeitä ruumiista lammessa Outokummussa. Ruumista ei ole löytynyt, mutta poliisi epäilee, että havainnot voivat liittyä 14 vuoden takaiseen katoamiseen.

Itä-Suomen poliisin rikosylikonstaapeli Arto Tynkkynen ei anna tarkkaa lukumäärää siitä, kuinka monta vihjettä poliisi on saanut mahdollisesta ruumiista Outokummussa. Hänen mukaansa puhutaan kuitenkin maksimissaan kymmenestä vihjeestä.

– Sen verran lukumäärällisesti, että päätettiin alkaa selvittämään. Varsinkin, kun meillä on tiedossa, että sieltä kyseiseltä alueelta yksi kadonneeksi ilmoitettu on yhä kadoksissa, kertoo Tynkkynen.

Alueelta katosi lokakuun lopussa vuonna 2006 Heikki Olavi Karpov.

"Etsinnät ovat alkuvaiheessa"

Poliisi ei ole varma liittyvätkö ruumishavainnot Karpoviin, mutta sitä mahdollisuutta ei ole suljettu pois.

– Etsinnät ovat vielä alkuvaiheessa. On ryhdytty kyseistä lampea tutkimaan ja tekemään etsintöjä. Alueen asukkaita puhutetaan ja tarvittaessa kuulustellaan tähän liittyen. Ylipäänsä tutkitaan, että onko siellä lammessa ihmisruumista vai ei, toteaa Tynkkynen.

Poliisi pitää myös mahdollisena, että Karpov olisi joutunut henkirikoksen uhriksi. 

Poliisi kaipaa havaintoja

Vaikka tapauksesta on kulunut jo 14 vuotta, kaipaa poliisi tällä hetkellä havaintoja tuolloin kadonneesta Karpovista. Tynkkysen mukaan Karpov oli kadotessaan 52-vuotias.

– Hän on pituudeltaan 178 senttiä ja vartalorakenteeltaan hoikka. Silmälasit ja harmahtavat hiukset.

– Hänen kävelyään luonnehdittiin niin, että hän käveli huonosti kumarassa. Jos joku on hänet nähnyt, niin on saattanut kiinnittää huomiota kävelemiseen. Päällään hänellä oli Farkut ja Adidas-pusakka, luettelee Tynkkynen.

Karpov katosi Polvijärveltä Verkkolammintiellä sijaitsevasta hoitokodista. Ennen katoamistaan Karpov oli asunut myös Outokummussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja