Täälläkö ratkeaa 14 vuotta vanha katoamismysteeri? Kalaton-lammesta etsitään vainajaa, joka saattaa olla vuonna 2006 kadonnut mies

0:33
Katso, miltä poliisin tutkimalla Kalaton-lammella näyttää nykyisin!

Vuonna 2006 lokakuisena sunnuntaina Polvijärvellä, Pohjois-Karjalassa, katosi 52-vuotias Heikki Olavi Karpov. Nyt 14 vuotta myöhemmin poliisi tutkii, voisiko hän löytyä Kalaton-lammesta, vai onko lammessa vainajaa laisinkaan.

Täälläkö ratkeaa 14 vuotta vanha katoamismysteeri? Katso, miltä poliisin tutkima Kalaton-lampi nykyisin näyttää jutun alussa olevalta videolta.

Keskiviikkona Itä-Suomen poliisi kertoi saaneensa kevään aikana useita vihjeitä, joiden mukaan outokumpulaisessa Kalaton-lammessa olisi vainaja. 

– On mahdollista, että nyt poliisille tulleet vihjeet voivat koskea tätä vuosia vanhaa katoamistapausta, poliisista kerrotaan.

Heikki Olavi Karpov katosi Polvijärveltä Verkkolammintiellä sijaitsevasta hoitokodista sunnuntaina 29. lokakuuta 2006. Poliisi suoritti tuolloin etsintöjä hoitokodin lähiympäristössä ja pyysi havaintoja yleisöltä.

Karpovia ei kuitenkaan koskaan löydetty.

Lammen ja katoamispaikan välillä kilometrien matka

Poliisi epäilee, että Karpovin katoamiseen voi liittyä henkilöitä, joita poliisi ei ole vielä kuulustellut tai puhuttanut katoamiseen liittyen.

Ennen katoamistaan Karpov oli asunut myös Outokummussa. Kalaton-lammen ja hoitokodin sijainnin välillä on matkaa noin 20 kilometriä ja välissä on Viinijärvi.

– Hänen kävelyään luonnehdittiin niin, että hän käveli huonosti kumarassa. Jos joku on hänet nähnyt, niin on saattanut kiinnittää huomiota kävelemiseen, sanoo Itä-Suomen poliisin rikosylikonstaapeli Arto Tynkkynen MTV:lle.

Karpov on mahdollisesti saattanut matkustaa esimerkiksi bussilla, mutta jalkaisin hän tuskin kyseistä matkaa olisi pystynyt tekemään.

Yllään hänellä oli kadotessa farkut ja Adidas-pusakka. Karpovin kuvaillaan olleen katoamishetkellä 52-vuotias, noin 178 senttimetriä pitkä ja ruumiinrakenteeltaan hoikka. 

Lampi tutkitaan vainajien varalta

Vuonna 2006 poliisi kertoi Karpovilla olevan säännöllinen lääkitys, jonka laiminlyönti voisi olla kohtalokasta.

On siis mahdollista, että Karpov on menehtynyt kadotessaan luonnollisista syistä tai onnettomuuden seurauksena.

Poliisi pitää kuitenkin myös mahdollisena, että Karpov olisi joutunut henkirikoksen uhriksi.

– Etsinnät ovat vielä alkuvaiheessa. On ryhdytty kyseistä lampea tutkimaan ja tekemään etsintöjä. Alueen asukkaita puhutetaan ja tarvittaessa kuulustellaan tähän liittyen. Ylipäänsä tutkitaan, että onko siellä lammessa ihmisruumista vai ei, totesi Tynkkynen.

Katso jutun alussa olevalta videolta, miltä poliisin tutkima Kalaton-lampi nykyisin näyttää.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja