Poliisi ottanut yhden henkilön kiinni 2006 kadonneen Heikki Olavi Karpovin tapauksessa – ruumiin etsintä Kalaton-lammella yhä käynnissä

0:33
Katso, miltä poliisin tutkimalla Kalaton-lammella näyttää nykyisin

Poliisi on eilen ottanut kiinni alle 50-vuotiaan henkilön epäiltynä Outokummussa vuonna 2006 tapahtuneesta henkirikoksesta. Kyse on hoitokodista kadonneen Heikki Olavi Karpovin tapauksesta.

Epäilty henkilö on tällä hetkellä pidätettynä, poliisi kertoo tiedotteessaan. Hänen mahdollisesta vangitsemisvaatimuksestaan on päätettävä perjantaina puoleen päivään mennessä.

Tutkinnanjohtaja Simo Hämäläinen vetoaa tutkinnan keskeneräisyyteen ja pysyy toistaiseksi vaitonaisena epäiltyä koskevista yksityiskohdista.

Hänen mukaansa poliisin tietoon on tutkinnan aikana tullut vihjeitä, jotka johtivat outokumpulaisen henkilön kiinniottoon.

Hämäläisen mukaan tilanne sujui rauhallisesti. Epäilty otettiin kiinni omasta kodistaan.

Epäiltyjä kartoitetaan

Hämäläinen ei suostu kommentoimaan kuulustelujen sisältöä tai sitä, onko epäilty ollut halukas tekemään yhteistyötä poliisin kanssa.

– Joudun olemaan valitettavan vähäsanainen, sillä tutkinta on herkässä vaiheessa. Sen voin sanoa, että mikään yksittäinen seikka ei johtanut kiinniottoon, vaan olemme pitkän ajan kuluessa yhdistelleet tapaukseen liittyviä tietoja. Kartoitamme epäiltyjen piiriä koko ajan, mutta toistaiseksi muita henkilöitä ei ole otettu kiinni, Hämäläinen sanoo.

Poliisi ei kommentoi, onko epäillyllä aiempaa rikostaustaa tai mikä hänen suhteensa vuonna 2006 kadonneeseen Heikki Karpoviin on.

Poliisi jatkaa edelleen tiiviisti asian selvittämistä. Etsinnät Kalaton -lammella jatkuvat loppuviikosta yhteistyössä Suomenlahden merivartioston ja koirapartioiden kanssa.

– Vesistöalue on sen verran pieni, että tutkinnan kohteena on edelleen ihan koko lampi, Hämäläinen sanoo.

Etsinnät uudelleen käyntiin

Poliisi on aiemmin tänä keväänä saanut usealta taholta vihjeitä, että Outokummussa sijaitsevassa Kalaton-lammessa olisi vainaja.

Sunnuntaisena iltapäivänä, 29. lokakuuta vuonna 2006 poliisi sai ilmoituksen Pohjois-Karjalan Polvijärvellä sijaitsevasta hoitokodista. Yksi hoivakodin asukkaista, tuolloin 52-vuotias Heikki Olavi Karpov oli yllättäen kadonnut.

Hoitohenkilökunnalla tai läheisillä ei ollut mitään tietoa hänen olinpaikastaan.

Aiemmin poliisi on kertonut myös, että epäilee jonkun tappaneen Karpovin ja mahdollisesti kätkeneen ruumiin lampeen.

Poliisi pyytää edelleen kaikkia mahdollisia vihjeitä ja havaintoja tapaukseen liittyen. Vihjeet ja havainnot voi toimittaa Itä-Suomen poliisilaitoksen päivystysnumeroon 0295 415 455 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Täsmennys kello 12.05: Jutun yhdessä lausessa mainittiin, että kiinniotettu henkilö olisi mies. Poliisi painottaa, ettei se ota kantaa epäillyn henkilön sukupuoleen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja