Harvinainen löytö: "Murhaherhiläisten" pesässä asui lähes 200 kuningatarta

"Murhaherhiläisten"pesä löydettiin ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa 0:38
Katso videolta, miltä "murhaherhiläisten" pesä näyttää.

Lokakuussa tutkijat löysivät Yhdysvalloista ensimmäisen kiinanherhiläisten eli murhaherhiläisiksikin kutsuttujen pörriäisten pesän. Pesä löydettiin Blainen kaupungista Washingtonin osavaltiosta ja tuhottiin.

Nyt tutkijat ovat päässeet tutkimaan pesän sisältöä. The Guardianin mukaan Washingtonin maatalousviraston tutkijat löysivät koripallon kokoisesta pesästä noin 500 elävää kiinanherhiäistä, jotka olivat eri kehitysvaiheissa.

Pörriäisistä noin 200 oli kuningattaria, toiset pidemmälle kehittyneempiä kuin toiset. Washingtonin osavaltion maatalousministeriön johtava hyönteistutkija Sven-Erik Spichiger kertoo, että kaikilla niistä olisi kuitenkin ollut mahdollisuus lentää pois pesästä parittelun jälkeen ja perustaa uusi pesä muualle.

– Saavuimme paikalle juuri ajoissa, hän kertoo lehdelle.

Vaikka valtava määrä uusia pesiä saatiinkiin nyt estettyä, niin tutkijoiden mukaan uusia pesiä voi olla jo olemassa, sillä on mahdotonta tietää, kuinka moni kuningatar oli jo ehtinyt paeta pesästä.

Tutkijat aikovatkin sitkeästi jatkaa kiinanherhiläisten jahtaamista alueella ainakin seuraavien kolmen vuoden ajan ja varmistaa, että ne kaikki saadaan tuhottua.

Mikä murhaherhiläinen?

Kiinanherhiläinen eli murhaherhiläinen on maailman isoin ampiaislaji, ja se saalistaa muita hyönteisiä kuten mehiläisiä ja pienempiä herhiläisiä.

– Kiinanherhiläiset menevät "teurastustilaan", jossa ne tappavat mehiläiset repimällä niiden päät irti. Sitten ne alkavat puolustamaan pesää kuin omaansa, ja ruokkivat hunajalla poikasiaan, Washingtonin maatalousviraston verkkosivuilla kerrotaan.

Kiinanherhiläisiä löydettiin Yhdysvalloissa ensimmäistä kertaa vajaa vuosi sitten joulukuussa. Ne ovat siellä haitallinen vieraslaji, joka uhkaa maan alkuperäislajeja.

Nimestään huolimatta kiinanherhiäiset eivät ole sen suurempi uhka ihmiselle kuin muutkaan ampiaiset tai herhiläiset.

Sen pisto voi olla kuitenkin tappava myös ihmiselle. Japanissa raportoidaan vuosittain 30-50 herhiläisenpistojen aiheuttamaa kuolemaa.

Kiinanherhiläiset eivät yleensä hyökkää ihmisen tai lemmikkieläinten kimppuun, mutta voivat iskeä uhattuna.

Lue myös:

    Uusimmat