Harmonisuutta remontilla, stailauksella ja siivouksella

Pientä pintaremonttia -ohjelman viimeisin haaste oli paritalon puolikas Espoon Latokaskessa. Tärkeimmäksi asiaksi nousi pintojen yhdenmukaistaminen.

Kaksikerroksisen asunnon alakerta on remontoitu kokonaisuudessaan asukkaiden toimesta. Myös yläkerran wc on samalla käynyt läpi uudistuksen. Remontti-into lopahti hieman kesken, joten wc:tä lukuun ottamatta muut yläkerran tilat ovat kunnoltaan kuin eri maailmasta. Asunto pitäisi siis saada tasalaatuiseksi kokonaisuudeksi, joka olisi kaikilta osin edustavassa kunnossa.

Yläkerran tiloissa ongelmana oli etenkin pintojen kulunut ilme. Tapetteja oli paikoitellen revitty irti ja kattopaneelit epäsiistissä kunnossa. Myös keittiö henki tyylillään mennyttä aikaa. Asuntoon toteutettiin remontti Pientä pintaremonttia -suunnittelijan Katja Piiroisen suunnitelman mukaan.

Asukkaat pitivät tärkeimpänä kriteerinä muutokselle asunnon kokonaisvaltaista harmonisuutta. Katja toi suunnitelmassaan jo alakerrasta aloitettua tumman puun ja valkoisen yhdistelmää myös yläkerran tiloihin. Muutoksen kautta asuntoon saataisiin yhtenäinen ilme, joka samalla tuo tunnelmaa pirteämmäksi ja myyvemmäksi.

Eräänlaisena kodin sydämenä toimivassa keittiössä Katja ryhditti tunnelmaa ja toi ilmeen nykypäivän tyyliä vastaavaksi. Luksusta tilaan saatiin välitilan lasimosaiikin avulla. Muotokieli on 70-luvulta ja ruskea väri sopii keittiön muuhun tyyliin mainiosti. Myös välitilan valaistus on uusittu. Liesituulettimen edessä ennen ollut vanhanaikainen maustehylly poistettiin ja tilalle asennettiin uusi rosterinen liesituuletin. Keittiön kaappien vetimet vaihdettiin uusiin, näyttävämmän kokoisiin.

Takkahuoneessa tiiliseinät maalattiin valkoisiksi. Takanreunalaatoituksen sävyksi valikoitui puolestaan tummaruskea, joka mukailee erittäin hyvin tilan ikkunanpokia. Yläkerran muissa tiloissa seinät ovat saaneet uuden levytyksen ja raikkaan valkoisen maalin. Kattoon puolestaan asennettiin uusi, kaunis paneeli. Yläkerran lattiapintojen parketti oli tarkoitus uudistaa hiomalla ja lakkaamalla. Työn edetessä kävi kuitenkin ilmi, että parkettia oli jo aiemmin hiottu useampaan kertaan, joten uusi hionta ei ollut enää mahdollinen. Näin parketin päälle asennettiinkin uusi laminaattilattia.

Vanhempien makuuhuoneessa lasikuitutapettiset seinät levytettiin ja maalattiin valkoisella. Sisustuksessa Katja keskittyi lämpimien värisävyjen tuomiseen ja käytti tehosteväreinä punaista ja beigeä. Myös yläkerran toisessa huoneessa uudistettiin seinä-, katto- ja lattiapinnat.

Alakerran makuuhuoneet olivat jo käyneet remontin läpi asukkaiden toimesta, joten näiden huoneiden kohdalla tyydyttiin viimeistelemään ilme sisustuksella.

Lopuksi asunto siivottiin siivousfirman toimesta kauttaaltaan. Remontin, stailauksen ja perusteellisen siivouksen jälkeen asunto on nyt kauttaaltaan edustuksellisessa kunnossa.

MTV3

Lue myös:

    Uusimmat