Harkitsetko eroa? Anna kumppanillesi mahdollisuus: Kokeile näitä vinkkejä ennen lopullista päätöstä

Harva parisuhde on pelkkää tasaista ruusun terälehdillä tanssimista, vaan useimmat pariskunnat kokevat niin ala- kuin ylämäkiäkin. Harva suhde myöskään voi hyvin ilman, että siihen panostetaan ja sitä huolletaan.

Pienet tai vähän isommatkaan riidat eivät automaattisesti tarkoita, etteikö asioita voisi vielä selvittää ja suhdetta pelastaa. Popsugar listasi yhdeksän vinkkiä, joilla oman suhteen voi koettaa palauttaa vielä takaisin raiteilleen.

1. Kommunikoikaa tiiminä

Ongelmista on hyvä kommunikoida avoimesti, mutta silti ystävällisesti, jottet loukkaa rakkaasi tunteita pysyvästi. Viesti on helpompi ottaa vastaan, kun asia käydään läpi rakentavasti, eikä syyttävästi.

– Et halua satuttaa kenenkään tunteita pysyvästi ja toisaalta sinun täytyy kommunikoida rehellisesti siitä, mikä suhteessa mättää sinun kannaltasi, parisuhdeasiantuntija Rori Sassoon toteaa.

2. Kokeilkaa terapiaa

Joskus asioista on helpompaa puhua ulkopuoliselle, joka osaa olla tilanteessa puolueeton. Istunnoista saattaa olla kummallekin merkittävää apua.

– Menkää ensiksi terapiaan. Saat selville, mikä kumppanasi mättää ja voit yrittää muuttua. Selvitä, mistä olet valmis luopumaan, Sassoon sanoo.

3. Sano kyllä

Kokeile vastapainoksi vaikeuksille positiivista asennetta ja sano kyllä uusille seikkailulle ja jännitykselle.

– Tämä saattaa kuulostaa terveen järjen vastaiselta, miksi sanoisit kyllä, kun sinusta tuntuu, että parisuhteenne päättyy pian? Tässä onkin ideana laittaa kaikki likoon, kertoo parisuhdeasiantuntija Marla Mattenson.

4. Päästä irti negatiivisista muistoista

Tehkää sopimus, että aloitatte puhtaalta pöydältä nähdäksenne, onko suhteellanne vielä tulevaisuus.

– Yksi lempitekniikoistani on harjoitella negatiivisten muistojen unohtamista ja keskittymistä vain hyviin muistoihin. Yksi isoista ongelmista parisuhteiden päättyessä on kaikki se mielipahan ja vihamielisyyden määrä, jolloin negatiiviset ajatukset ottavat vallan, Mattenson toteaa.

Harjoittamalla selektiivistä muistinmenetystä, voit päästää irti negatiivisesta menneisyydestä, voidaksesi olla paremmin läsnä nykyisyydessä.

5. Ole kärsivällinen

Kun olette käyneet ison keskustelun tuntemuksistanne, älä oleta, että asiat muuttuvat yhdessä yössä. Ole kärsivällinen ja jos asiat eivät siltikään muutu, voit harkita suhteenne tulevaisuutta uudelleen.

– Kun olet käynyt kumppanisi kanssa keskustelun siitä, mikä ei toimi tai mikä saa sinut onnettomaksi, ole kärsivällinen ja anna kumppanillesi mahdollisuus muuttua, elämäntapavalmentaja Devoreaux Walton kommentoi.

6. Kohtele kumppaniasi kuten seurustelun alkaessa

Kokeile kohdella kumppaniasi samalla tapaa, kuin silloin kun aloititte tapailun.

– Tämä tarkoittaa kumppanin priorisointia, tämän ajattelemista jatkuvasti sekä sen pohtimista, miten voisit tehdä hänestä onnellisen, parisuhdeasiantuntija Laurie Berzack kertoo.

Palaa ensimmäisen parin seurustelukuukauden muistoihin ja mieti, miten innoissasi olit aina hänet nähdessään.

7. Tehkää jotain spontaania

Parisuhteista tulee usein rutiininomaisia, jolloin spontaanit teot piristävät niitä kummasti. Aloittakaa esimerkiksi yhteinen harrastus tai lähtekää viikonloppulomalle yhdessä. Tauko normaalista arjesta saattaa auttaa merkittävästi.

8. Keskity kumppanisi positiivisiin ominaisuuksiin

Jos keskityt pelkästään niihin ominaisuuksiin kumppanissasi, jotka ärsyttävät sinua, päädyt todennäköisesti nalkuttamaan jatkuvasti.

– Koita muuttaa fokuksesi siihen, mikä kumppanissasi on hyvää. Kirjoita paperille kaikki syyt ja ominaisuudet, mihin alun perin rakastuit kumppanissasi, parisuhdeasiantuntija Amanda Rose kertoo.

Kun kumppanisi tekee jotain ärsyttävää, koita keskittyä piirteeseen, jota rakastat hänessä.

9. Keskity myös itseesi

Joskus kyse on ennemminkin omasta identiteetistäsi, joka aiheuttaa pysähtyneisyyttä ja negatiivisuutta suhteessa.

– Kun meistä tulee paras versio meistä itsestämme, pystymme luomaan myös parempia ihmissuhteita. Kun näen ihmisiä juuttuneina samoihin epäterveisiin parisuhdemuotteihinsa, kyse on usein siitä, että he eivät näe kehitystarpeita itsessään, Rose toteaa.

Lähde: Popsugar 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja