Sovitteko yhteen? Nämä 8 kysymystä paljastavat

Sovitteko kumppaninne kanssa hyvin yhteen? Tietyt kysymykset voivat paljastaa, kuinka yhteensopivia loppujen lopuksi olettekaan.

Asiantuntijoiden mukaan tietyt kysymykset voivat paljastaa, onko ihastuksessasi ainesta juuri sinun elämänkumppaniksesi. 

Parisuhdeasiantuntijat kertoivat vinkkinsä Women's Health -sivustolle. Kysy seuraavat kysymykset kumppaniltasi. Vertaa vastauksia sitten omiisi. Parisuhdeterapeutti Rebecca Hendrixin mukaan on hyvä, jos yhteneväisiä mielipiteitä löytyy 80 prosentin verran.

– Loppujen lopuksi se riippuu siitä, kuinka tärkeää sinulle on olla ihmisen kanssa, joka on yhteensopiva kanssasi juuri sillä tietyllä osa-alueella.

1. Kuinka käytätte vapaa-aikanne?

– Jos hän sanoo rakastavansa nukkumista puoleen päivään ja viinanhuuruista brunssia, kun taas itse olet enemmän vihreää mehua ja spinning-tunti -tyyppinen tyttö, ette välttämättä ole yhteensopivia tällä osa-alueella, sanoo Hendrix.

Tässä tapauksessa kannattaakin varmistaa, että viikonloppuihinne kuuluu joitain yhteisiä asioita. Muutoin edessä on isoja kompromisseja.

2. Kuinka paljon läheisyyttä kaipaatte?

Parisuhdeterapeutti Brandy Engler kehottaa miettimään, kuinka paljon läheisyyttä siedät, ennen kuin saat yliannostuksen. Jotkut ihmiset ovat luonnostaan itsenäisempiä, ja heille sopii viettää kumppanin kanssa aikaa vaikka vain kerran viikossa. Päivittäiset puhelut voivat ahdistaa. Toiset puolestaan haluavat viettää kumppaninsa kanssa aikaa aina, kun mahdollista.

– Ihmiset, jotka ovat tämän asteikon eri ääripäissä, eivät ole järin yhteensopivia – he aiheuttavat toisilleen paljon stressiä, Engler sanoo.

Kannattaakin pohtia tarkkaan, kuinka paljon aikaa haluat viettää kumppanisi kanssa, kuinka hellyydenkipeä olet ja kuinka paljon noita asioita odotat kumppaniltasi.

3. Mikä on kiinnostavin asia, jonka olet lukenut viimeksi?

Tätä kannattaa kysyä kumppanilta selvittääkseen, mikä inspiroi hänen älyään, sanoo Hendrix. 

Elämänkumppaneina vietätte paljon aikaa yhdessä, ja Hendrix muistuttaa, että halunnet olla jonkun sellaisen kanssa, jonka kanssa voit keskustella. Jos lukeminen ei ole kumppanisi juttu, ehkä hän pitää musiikista tai taiteesta? 

Olipa hänen intohimonsa mikä tahansa, kannattaa varmistaa, että olette älyllisesti yhteensopivia.

4. Mihin uskot?

Erilaiset uskonnolliset näkemykset eivät vielä ole syy eroon, mutta jos uskosi on sinulle tärkeä osa elämää ja sitä, kuinka haluat vaikkapa kasvattaa perheesi, on tärkeää tietää, kuinka lähellä kumppanin näkemykset ovat, Hendrix muistuttaa.

Tästä kannattaakin keskustella kumppanin kanssa.

5. Millaiset ovat seksihalusi?

Jos sinä haluat puuhastella jatkuvasti, kun taas kumppanillasi on matala libido, lopputulos voi olla täysi katastrofi.

– Ihmiset, joilla on erilaiset seksivietit, todella kamppailevat tulevaisuudessa, Engler toteaa.

Vaikka alkuhuuman aikaan voi olla, että kumpikin haluaa enemmän seksiä, loppujen lopuksi käy niin, ettei matalamman libidon omaava pysy halukkaamman osapuolen vauhdissa. 

Tätä ristiriitaa on vaikea Englerin mukaan ratkaista, joten siksi siitä kannattaakin keskustella jo hyvissä ajoin.

6. Millainen on "seksityylisi"?

Kun puhe on jo seksissä, kysy samalla, millaisesta seksistä mahdollinen kumppani pitää, Engler vinkkaa. Jos sinun täydellinen iltasi koostuisi S&M-seksistä, mutta kumppanisi arvostaisi enemmän ruusun lehtiä ja romanttista musiikkia, homma voi olla turhan kinkkinen.

– Jos molemmat osapuolet ovat avoimia laajentamaan näkemyksiään, se voi toimia. Mutta jos olette molemmat joustamattomia ja juurtuneita tapoihinne, voitte päätyä tuntemaan olonne kroonisesti turhautuneiksi.

7. Miten suhtaudut rahaan?

Vaikka teillä olisi täysin erilliset taloudet, suhteenne rahaan voi olla merkittävä tekijä, kun yhteensopivuuttanne miettii.

– Jokaisessa parisuhteessa toinen on enemmän säästäjä ja toinen enemmän tuhlaaja, Hendrix sanoo.

Ei siis ihme, että raha on yleinen syy kiistoille. Jos olette asteikon eri ääripäissä tuhlailunne suhteen, ette kenties sovi yhteen.

Ota selvää kumppanisi rahankäytöstä kysymällä, mitä hän tekee ylimääräisellä rahalla, mitä raha hänelle merkitsee ja kuinka hän suhtautuu velkaan.

8. Voitko luottaa kumppaniisi?

Jotkut kysymykset ovat sellaisia, jotka sinun täytyy kysyä itseltäsi. Suurin niistä on kysymys luottamuksesta. Kysy siis itseltäsi, voitko todella luottaa kumppaniisi.

– Kun jaatte elämän yhdessä päivittäisistä askareista suurin elämäntapahtumiin, haluat tietää, että voit luottaa tähän ihmiseen, eikä hän aseta kaikkea vastuuta sinun harteillesi, Engler toteaa. 

Kysy itseltäsi, hoitaako kumppanisi oman osansa ja onko hän läsnä, kun tarvitset häntä. Tekeekö hän päivällisen, jos sinulla menee myöhään töissä?

– Tämä on osa-alue, josta ihmiset eivät keskustele tai neuvottele – mutta he valittavat siitä paljon myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja