Haluatko karistaa kilot? Jätä nämä 3 asiaa pois ruokavaliostasi

Kun haluat elää terveellisemmin ja kenties pudottaa hieman painoa, on syytä ottaa ruokavalio tarkasteluun. Lue, mitkä asiat ruokavaliosta kannattaa ainakin hylätä, jos haluaa laihtua.

Painon pudottaminen on suurelta osin kiinni tietynlaisten ruokien välttelystä. Voit harrastaa liikuntaa mielin määrin, mutta jos korvaat poltetut kalorit epäterveellisellä ruoalla, kemikaaleilla ja rasvalla, et luultavasti näe kovan työsi tuloksia kehossasi.

Vältä näitä, jos haluat pudottaa painoa:

Mikroruoat

Kaikki pakaste- ja mikroruoat on syytä hylätä ruokavaliosta. Valmisruoat ovat usein täynnä kaikenlaisia epäterveellisiä kemikaaleja. Kurkista vaikka pakkauksen ainesosaluetteloa. Tällaisissa ruoissa on myös yleensä paljon rasvaa, natriumia ja sokeria.

Runsaskaloriset juomat

Vääränlaisista juomista saa helposti aivan liikaa sokeria ja kilokaloreita. Esimerkiksi limuissa on erittäin paljon kumpaakin. Jos juot limua veden sijaan, lihot suurella todennäköisyydellä.

Myös kofeiinipitoiset juomat voivat äkkiä näkyä vyötäröllä. Kahvissa itsessään on hyvin vähän kilokaloreita, mutta kun siihen lisää maitoa, kermaa ja sokeria, lisääntyvät kilokalorit hetkessä. Myös kahviloiden erikoiskahveissa saattaa olla yhtä paljon kilokaloreita kuin kokonaisessa ateriassa, vaikka niiden juominen ei vatsaa täytäkään.

Lihajalosteet

Lihajalosteet ovat myös huono valinta, jos haluat päästä ylimääräisistä kiloista eroon.

Tavallisesti lihajalosteissa käytetään lihan rasvaisimpia osia, nahkaa ja muita osia, joita ei erikseen voisi myydä. Lisäksi lihajalosteissa on usein paljon säilöntäaineita, kemikaaleja ja natriumia.

Kannattaakin ehdottomasti pysytellä mieluummin vähärasvaisessa täyslihassa, josta kilokaloreita tulee paljon vähemmän ja ruokavalio kokonaisuudessaankin pysyy terveellisempänä.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Black Doctor

Lue myös:

    Uusimmat