Haluaisitko Volvosi kulkevan jopa 70 km/h kovempaa? Rajoitin on mahdollista ohittaa

Volvo-kuski hämmensi suorassa lähetyksessä 0:45
Oletko jo nähnyt tämän legendaarisen uutispätkän? Driftaava Volvo-kuski varasti huomion ruotsalaisen TV4:n aamu-uutisissa, kun toimittaja raportoi vaarallisen ajokelin aiheuttamista onnettomuuksista.

Volvon päätös rajoittaa uusien autojensa huippunopeutta ei ole välttämättä kaikkien asiakkaiden mieleen. Kohta tarjolla on kuitenkin ratkaisu.

Kaikki nykyiset uudet Volvot on jo tehtaalta tullessaan rajoitettu kulkemaan enimmillään 180 kilometrin tuntinopeutta. Ruotsalaisvalmistaja on perustellut päätöstään liikenneturvallisuuden edistämisellä, sillä sen mukaan edes nykyautojen kehittynyt turvallisuustekniikka ei riitä pelastamaan henkiä, mikäli ylinopeutta on tarpeeksi paljon.

Volvon turvallisuuskeskusta johtavan Malin Ekholmin päätös on samalla osoitus siitä, että valmistajat pystyvät edesauttamaan liikennekuolemien vähentämistä.

– Uskomme, että autovalmistajalla on vastuu auttaa parantamaan liikenneturvallisuutta, Ekholm totesi toukokuussa.

Volvon päätös on linjassa myös EU:n pyrkimysten kanssa. Kerroimme eilen EU:n liikenneturvallisuusasiantuntijoiden ehdottaneen, että uusien autojen kaasupolkimien toimintaa muutettaisiin tavalla, joka vaikeuttaisi ylinopeuden ajamista.

Rajoituksesta pääsee eroon lompakkoa raottamalla

Volvon päätös rajoittaa uusien autojensa huippunopeus 180 kilometriin tunnissa ei välttämättä ole kaikkien asiakkaiden mieleen. Etenkään, jos sattuu asumaan esimerkiksi Saksassa, jossa on runsaasti nopeusrajoittamattomia moottoritiekilometrejä.

Tarjolla on pian kuitenkin ratkaisu. Ruotsalaisvalmistajan autoja vuodesta 1995 lähtien tuunannut Heico Sportiv -virityspaja lupaa nimittäin poistaa mallivuoden 2021 auton keinotekoisen rajoituksen ja nostaa huippunopeuden takaisin samalle tasolle kuin mallivuoden 2020 autoissa. Mallista riippuen tämä tarkoittaa huippunopeuden nousemista 210–250 kilometriin tunnissa.

Ihan ilmaista hupia ei rajoitusten poistaminen kuitenkaan ole, sillä hinnat lähtevät 40-sarjalaisten runsaasta tuhannesta eurosta ja nousee 60- ja 90-sarjojen kohdalla sekä hybridimalleissa. Virityspalvelu on tulossa tarjolle marraskuun lopulla ja ainakin alkuvaiheessa vain mallisarjojen tehokkaimpiin moottorivaihtoehtoihin.

Heicon uudesta palvelusta kertoi ensimmäisenä Auto Bild.

Lue myös:

    Uusimmat