Haaveissa asunto ulkomailla? Lue vinkit unelman toteuttamiseen!

Hurahditko viimeisimmällä matkallasi kohteeseen niin, että voisit ostaa sieltä vaikka talon? Ennen suurten päätösten tekoa, kertaa asiantuntijoiden vinkit.

Kiinteistöyritys Habitan projektipäällikkö Erik Rosenfeld suosittelee asioimaan ulkomaan asuntokaupoissa jonkun luotettavan asiantuntijan kanssa.

– Jos ostaa kiinteistöä muualta kuin Suomesta, voi olla aika vaikeaa saada paikkansa pitäviä tietoja. Tärkein asia silloin on luotettava välittäjä, avustaja tai yhteistyökumppani kohteessa tai täällä.

Rosenfeld ei myöskään suosittele tekemään kauppoja hetken mielijohteesta.

– Ei kannata tehdä mitään sellaista, että käy kerran kohteessa, innostuu ja ostaa talon saman tien. Yleensä hätiköidyt johtopäätökset ovat vääriä päätöksiä.

Siksi Rosenfeldin mukaan onkin hyvä käydä tutustumassa alueeseen rauhassa: kun asunnon ostaa, ostaa samalla myös aluetta.

– Menet kuitenkin ulos jossain vaiheessa, ja silloin on tärkeää, mitä ympärillä on. Millaisia naapurit ovat, tai kuinka kaukana vaikkapa sairaalat ja palvelut ovat? Jottei tule harmitusta, ei kannata oston kanssa pitää mitään kiirettä.

Samaa mieltä ulkomaan asuntokaupoista on kiinteistöyritys Bellahaus LKV:n omistaja Aili Konkola ja hänkin kehottaa niissä tarkkuuteen.

Kauppoja ei kannata lähteä solmimaan suoraan yksityishenkilön kanssa, vaan ottaa yhteyttä ammattilaiseen. Lainsäädännöt, kaupankäynti ja maksutavat ovat ulkomailla usein aivan eri luokkaa kuin Suomessa.

– Siellä melkein pitää olla asianajaja, ammattilainen ehdottomasti. Ei kannata uskoa pelkkiin puheisiin. Jos ei halua ikäviä yllätyksiä, kannattaa lisäksi tietty tutkia aluetta: onko viereen tulossa moottoritietä tai tehdasta, ja ovatko asunnon rakenteet kunnossa, Konkola neuvoo.

Studio55.fi /Annimari Pasanen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja