Tällä hinnalla saat uuden kaksion etelän lämmössä

Hulppeita huviloja, tyylikkäitä kerrostalohuoneistoja… Ulkomaiden asuntokauppaa sopiessa on varaa mistä valita. Mutta mitä nämä lämpimien kohteiden kodit kustantavat?

Kiinteistöyritys Habitan projektipäällikkö Erik Rosenfeld sanoo suomalaisten suosimista asuntokohteista edullisimpien löytyvän löytyvän Turkista. Pääsääntöisesti asuntojen hinnat lähtevät siellä 40 000–50 000 eurosta ylöspäin.

– Pieni 50–60 neliön kaksio maksaa sen 50 000–60 000 euroa. Hinta riippuu pitkälle siitä, millaiset palvelut talossa tai lähialueella on. Mitä enemmän mausteita, sitä enemmän saa maksaakin, Rosenfeld toteaa.

Myös kiinteistöyritys Bellahaus LKV:n omistaja Aili Konkolan mukaan Turkissa uusia, kalustettuja asuntoja voi saada jo noin 50 000–100 000 euron hintaan. Mutta Italiassa taas hintataso vaihtelee laidasta laitaan.

– Toscanan alue on hyvin kallista, mutta Etelä-Italiassa on halvempaa: esimerkiksi Calabriassa uusien asuntojen hinnat lähtevät 60 000 eurosta. Nyt onkin hyvä hetki ostaa asunto Calabrian alueelta, Konkola vinkkaa.

Rosenfeld sanoo myös perinteisen suosikkikohde Espanjan asuntojen hinnan riippuvan usein alueesta.

– Costa Blancalla asunnot ovat ainakin 20–25 prosenttia edullisempia kuin Costa del Solilla. Kohteemme ovat suhteellisen isoja Espanjassa, ja Costa Blancalla asunnot maksavat 120 000 eurosta ylöspäin ja vastaava asunto Costa del Solilla noin 160 - 170 000 eurosta ylöspäin, Rosenfeld kertoo.

Haaveissa ylellinen huvila?

Mikäli omakseen halajaa uima-altaallista huvilaa, ulkomaiden asuntokohteiden hinnat nousevat Konkolan mukaan 350 000 –1,5 miljoonaan euroon.

– Ainahan asunnoista voi tarjota vähemmänkin, mutta hulppeampia huviloita saa yleensä millin pintaan. Paljon riippuu siitä, missä päin maata asunto sijaitsee.

– Turkissa saa suurehkoja asuntoja uima-altailla jo noin 300 000 eurosta ylöspäin. Mutta voi myös miettiä, kannattaako niin isoa ostaa muutoin kuin sijoitusmielessä. Ne kun ovat jo sitten muutaman sadan neliön asuntoja, Konkola opastaa.

Rosenfeldin mukaan suuremmasta uima-altaallisesta huvilasta haaveileva voi Espanjassa päästä noin 200 000 euron budjetilla jo aika pitkälle.

– Turkissa hinnat ovat edelleen edullisempia kuin Espanjassa, sillä noin 150–170 000 eurolla voi saada jo ihan mukavan talon uima-altaalla.

Studio55.fi /Annimari Pasanen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja