Graham halusi vain jakaa söpön videon pöllönpoikasista – Facebook kielsi alastomuuteen vedoten: "Tämä on naurettavaa"

Pöllö yllätti perheen joulukuusesta 0:46
Perhe Yhdysvaltain Georgiassa yllättyi toden teolla tuotuaan aidon joulukuusensa sisään jouluna 2019. Puun mukana tuli kyytiläinen – nimittäin pöllö!

Grahamin luontovideo joutui poistetuksi omituisen syyn vuoksi.

Graham Moss halusi vain esitellä suloisia pöllönpoikasia nettitovereilleen. Miehen video tuomittiin kuitenkin rivoksi, kertoo BBC.

Pöllöt poistettiin "yhteisösääntöjen" vuoksi

Englantilainen Graham alkoi kuvata pihassaan asuvia pöllöjä koronaviruskaranteenin aikana. Mies päätti jakaa livekuvaa pöllönpoikasista ylläpitämäänsä Facebook-ryhmään, jotta muutkin kotona istuvat saisivat seurata linnunpoikasten elämää.

Sitten Facebook poisti livelähetyksen.

Graham yritti uudelleen, mutta tälläkin kertaa lähetys poistui.

– Menin sivulleni katsomaan, paljonko vierailuja aikuiset pöllöt olivat tehneet pesäpönttöön ruokkiessaan poikasia, ja tallenne olikin poissa, Graham kuvailee.

– Sen paikalla oli ilmoitus, jossa todettiin, että lähetys on poistettu, koska se rikkoo alastomuuteen ja seksuaalisiin aktiviteetteihin liittyviä yhteisösääntöjä.

Samanlaisia tapauksia aiemminkin

Graham ei ole ongelmansa kanssa yksin: Facebookia ja sen omistamaa Instagramia on aiemminkin syytetty kuvien ja tilien mielivaltaisesta sensuroinnista. Esimerkiksi Instagramia on syytetty siitä, että se poistaa pitkähiuksisten pikkupoikien kuvia "sopimattomina", ja sensuroi synnytyskuvia. Myös suomalaisen Räden karun rehellinen kuva poistettiin niin Instagramista kuin Facebookistakin.

Grahamin mukaan myös luontoryhmä, jossa on jaettu pöllöjen lisäksi kuvia mäyristä, ketuista ja muista eläimistä, joutui "rivon videon" vanavedessä estetyksi. Nyt se on kuitenkin palautettu.

– Se on hullua. Ainoa asia, joka mieleeni tulee, on, että joku on kiusanteko mielessään ilmoittanut sivun [sääntöjä rikkovaksi], mutta en osaa edes kuvitella, miksi, Graham ihmettelee.

"Tämä on naurettavaa"

Netissä videon poisto on herättänyt huvittuneisuutta.

– Tyhmät, seksikkäät pöllöt, Twitter-käyttäjä Rebecca noituu.

– Emme hyväksy minkäänlaisia pöllömetkuja täällä, Damien Okado-Gough heittää.

– Tämä on naurettavaa, uutisen jakanut Peterkin toteaa.

Graham kertoo, ettei ole saanut selitystä tapahtuneelle. Facebook tutkii videon poistoa.

Lue myös:

    Uusimmat