Nukkuvatko pikkupöllöt todella näin? Suloinen kuva ihastuttaa ja naurattaa: "Ymmärrän sinua, pöllö"

Pöllö yllätti perheen joulukuusesta 0:46
Tämä pöllö yllätti perheen joulukuusesta käsin.

Nukkuva pikkupöllö on herättänyt ihastusta sosiaalisessa mediassa.

Walesilainen toimittaja aiheutti varsinaisen somemyrskyn twiittamallaan pöllökuvalla. Mark Rees julkaisi kuvan naamallaan pötköttelevästä pöllönpoikasesta.

– Sain vasta selville, että pöllövauvat nukkuvat kasvot alaspäin tällä tavalla, koska niiden päät ovat liian painavia. En myöskään ole tainnut ennen nähdä pöllön jalkoja, Mark kirjoittaa hittitwiitissään.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Markin kuvassa pöllö toden totta nukkuu nokosiaan kasvot maahan suunnattuna ja jalat oikosenaan. Kuva on herättänyt sosiaalisessa mediassa runsaasti kiinnostusta ja hilpeyttä. Onpa siitä jo väännetty meemejäkin. Kuvalla onkin jo yli 141 000 tykkäystä, ja se on lähtenyt leviämään muihinkin sosiaalisen median alustoihin, kertoo Bored Panda.

– Tämä olen käytännössä minä, kun kuusi kuukautta vuotta 2020 on kulunut. Ymmärrän sinua, pöllö, vitsaili eräs Twitter-käyttäjä.

Nukkuvatko pöllöt todella makuullaan?

Ja toden totta, vaikuttaisi siltä, että nuoremmilla pöllöillä on tosiaan tapana nukkua makuullaan, kun isommat pöllöt tuppaavat nukkumaan nokosensa seisten. Kuva ei ole Markin oma, vaan se levisi sosiaalisessa mediassa jo viime vuonna, kertoo IFL Science. Sivusto uskoo kuvan kuitenkin olevan aito. Eräs luontoasiantuntija kertoi nimittäin todistaneensa outoa nukkumistapaa muillakin pöllöillä. 

– Kyllä, pöllönpoikaset nukkuvat tai lepäävät makuullaan. Niiden päät ovat liian painavia niiden vartaloille, kanadalainen Heather Hinam twiittasi tutkimustaan varten ottamiensa kuvien kera.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Myös muut ovat julkaisseet vastaavia kuvia. IFL Science kertoo, että myös lintuihin keskittyvässä Birdnote-podcastissa on käsitelty aihetta. Jaksossa kerrottiin myös, etteivät pikkupöllöt putoa puusta, sillä ne pitävät koko ajan yhdellä varpaallaan oksasta kiinni.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Oletko jo nähnyt, miltä pöllöjen jalat näyttävät höyhenpeitteen alla?

Myös pöllöjen jalat ovat asia, jotka herättävät sosiaalisessa mediassa kiinnostusta aika ajoin. Pörheiden höyhenien alla piilevät nimittäin melkoiset koivet!

Jos julkaisu ei näy,voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat