"Lakatkaa sensuroimasta äitiyttä", vaatii synnytyskuvia jakava Instagram-tili – sisältö usein somejätille liikaa: "On sääli, että meille opetetaan, että tämä on ällöttävää"

Lihomisen kommentointi on arkipäivää – näin eroon ulkonäkökeskeisyydestä 2:30
Lihomisen kommentointi on arkipäivää – asiantuntija neuvoo, miten ja miksi kannattaisi pyrkiä eroon ulkonäkökeskeisyydestä

4th Trimester Bodies Project -projekti jakaa sensuroimatonta sisältöä synnytyksistä.

Tiedätkö, miltä synnytys oikeasti näyttää? 4th Trimester Bodies Project -valokuvaprojekti jakaa aiheelle omistetulla Instagram-tilillä sensuroimatonta sisältöä äitiydestä, synnytyksestä ja siitä, miten synnytys vaikuttaa kehoon. Kuvissa esimerkiksi näytetään, kun lapsia syntyy maailmaan, tai esitellään keisarileikkausarpia.

– 4th Trimester Bodies Project on dokumentti ja liike, joka on omistettu kouluttamiselle, hyväksynnälle ja ihmisten voimauttamiselle valokuvien ja tarinankerronnan kautta, projekti kuvailee nettisivullaan.

– Olemme olemassa vanhempia ja synnyttäneitä varten.

"Lakatkaa sensuroimasta äitiyttä".

Kuvia jaetaan tilillä nimeltä stop censoring motherhood, suom. "lakatkaa sensuroimasta äitiyttä". Avoimesti synnytyksiä esittävä materiaali joutuu usein Instagramin sensuroimaksi. Osa kuvista vaatii erillistä suostumusklikkausta kuvan katseluun, koska otos "voi sisältää graafista tai väkivaltaista sisältöä". Tili käyttääkin myös hashtagia #stopcensoringmotherhood.

– On sääli, että meille opetetaan, että tämä on ällöttävää ja että meidän tulee kääntää katseemme pois tästä... Omista kehoistamme. Paitsi, jos niitä seksualisoidaan, käyttäjänimi candace kommentoi naisen alapäätä esittävään kuvaan.

– Mielestäni tämä tili on kiehtova, mutta joidenkin näiden kuvien näkeminen todellakin vahvistaa päätöstäni olla lapseton. Kunnia heille, jotka ovat valmiita käymään läpi tämän kaiken, Emily Gilliam toteaa synnytyskuvasta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Sain juuri 24 tunnin bannit..."

Instagram saattaa antaa myös tilin julkaisuja eteenpäin jakaville väliaikaisen käyttökiellon. Moni pitää toimintaa kaksinaismoralistisena, sillä esimerkiksi paljastavia bikinikuvia voi usein jakaa ilman poistoja tai huomautuksia.

– Sain juuri 24 tunnin bannit julkaistuani tämän Storyssani, kertoo synnytysvideota jakanut Clare McCulloch.

– Uskomatonta! Yritin jakaa videon Storyssani ja se poistettiin, koska se rikkoo yhteisösääntöjä, synnytysvideota jakanut Edith kertoo.

Instagramin käyttöehdoissa todetaan, ettei se salli alastomuutta. Kuvissa ei saa olla yhdyntää, sukupuolielimiä ja lähikuvia täysin paljaista pakaroista. Instagramin mukaan säännös koskee "myös joitakin kuvia naisten nänneistä, mutta kuvat rintasyöpäleikkauksen jälkeisistä arvista ja imettävistä naisista ovat sallittuja". Myös maalauksien ja veistosten alastomuus on sallittua, säännöissä todetaan.

Lue myös:

    Uusimmat