Mainos

Google otti käyttöön uutissyötteen – ehdottaa hakutuloksia vanhojen hakujen perusteella

Googlen hakusovelluksen uutissyöte ja seuraa-toiminto ehdottavat käyttäjälle hakutuloksia ilman varsinaisen haun tekemistä.

Google-sovellus tarjoaa uuden ominaisuuden myötä hakutulosten lisäksi myös syötteen. Kuva sovelluksen avaa, tarjoaa se loputtoman listan hakutuloksia, joiden Google arvelee kiinnostavan käyttäjää.

Syötteen ehdotukset perustuvat aikaisempiin hakutuloksiin ja hakuhistoriaan. Esimerkiksi uutisten otsikot, luetut blogikirjoitukset, urheilutulokset, elokuvien trailerit ja kaikki vastaavat vaikuttavat Googlen syötteen tarjoamiin ehdotuksiin.

Uutta seuraa-nappia painamalla voi myös merkitä haettuja aiheita tärkeiksi, jolloin samaa aihetta myös ehdotetaan enemmän syötteessä. Hakujen tekeminen kertoo kiinnostuksesta joka tapauksessa, mutta seuraa-toiminto kertoo Googlen hakukoneelle aiheen kiinnostavuudesta tarkemmin kuin pikaiset haut ja tarkistukset.

Uusi syöte-toiminto saattaakin olla Googlen tapa kerätä ja houkutella uusia käyttäjiä sen Google-sovellukselle. Kehittyessään ja onnistuessaan Google-sovelluksen syötteestä voi tulla henkilökohtaisin ja ajankohtaisin paikka lukea uutisia, joka löytää myös vanhemmat ja ennennäkemättömät julkaisut kiinnostavista aiheista.

Googlen hakupalveluiden varajohtaja Ben Gomes kertoi lehdistötilaisuudessa, että uuden syötteen avulla yhtiö haluaa antaa käyttäjilleen mahdollisuuden tutkia internetiä ja tyydyttää uteliaisuuttaan. Samalla hän kuitenkin jätti vastaamatta kysymyksiin siitä, miten mainokset ja sponsoroidut hakutulokset näkyvät syötteessä.

Syötteen on tarkoitus saapua myöhemmin myös google.com-verkkosivulle.

Lähde: Wired


***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.