Mainos

Footner-kuorintasukkia testanneet yllättyivät: "Poistivat kovettumat lähes täysin"

Monet Footnerin kuorintasukkia testanneista kertovat jalkojen pehmenneen noin viikon käytön jälkeen. – Jalkojen iho on miellyttävän tuntuinen. Nyt olisi valmis sandaalikenkiin jos vain kelit suosisivat, kerto sukkia testannut Hanne, 39.

Korppujaloista kärsivät ovat usein keväisin erityisen motivoituneita saamaan jalkansa kuntoon. Miten saada pakkastalven kuivattamat jalat pehmeiksi ja kauniiksi, kun rantakelit alkavat? Yhden ratkaisun tarjoaa Footnerin kuorintasukka, joka poistaa sekä kovettumia että kuollutta ihosolukkoa.

Sukkien tehon selvittämiseen pyysimme apua kuivista jaloista kärsiviltä, joista yli sata valittiin mukaan testiryhmään. Tehtävänä oli testata sukkia kotona ja raportoida tuloksista. Moni kertoo sukkien olleen helppokäyttöiset ja poistaneen kuivaa ja kovettunutta ihoa tehokkaasti.

– Kuollutta ihosolukkoa lähti paljon. Liotin jalkoja kerran edistääkseni nahan irtoamista. Iho tuntuu pehmeämmältä ja sileältä. Suosittelen käyttöä, mutta en missään nimessä, jos jalkoja pitää syystä tai toisesta pitää esillä kuoriutumisvaiheen aikana, kommentoi sukkia testannut Krista, 35. 

Hän antoi sukkien toimivuudesta arvosanan 4/5, joka oli yleisin testaajien antama arvosana. Testaajia oli 164, ja heistä noin 40 prosenttia antoi arvosanan 4. Vastaajista yli 30 prosenttia antoi arvosanaksi parhaan mahdollisen eli 5.

Näin vastaajat arvioivat Footner-sukkia asteikolla 1-5:

5 – noin 32 prosenttia vastaajista

4 – noin 40 prosenttia

3 – noin 19 prosenttia

2 – noin 7 prosenttia

1 – noin 3 prosenttia

Vastaajia 164.

Jalkojen karheasta ja kuivasta ihosta kärsinyt Edvin, 49, suhtautui tuotteeseen alun perin ja vielä matkan varrellakin epäilevästi.

–Ensimmäiset muutokset alkoivat kuudentena päivänä, jolloin iho alkoi hieman kuoriutua. Päivinä 8-10 ajattelin, ettei tuotteesta ole apua. Jalat olivat karmeassa kunnossa ja todella karheat ja röpelöiset. Liotin jalkoja lämpimässä vedessä ja hieman raspasin, niin lopputulos oli hyvä. Arvosana 4/5.

Toni, 34: Geeli vilvoitti jalkoja

Footner-kuorintasukkien teho perustuu sukkien sisältämiin ainesosiin, jotka pehmentävät kuolleiden ihosolujen välistä liitosta käynnistäen luonnollisen kuoriutumisprosessin. Sukan sisällä oleva hoitava geeli sisältää muun muassa manteli-, glykoli- ja kuorivia AHA-happoja, joita käytetään yleisesti myös kosmetiikassa.

34-vuotias Toni kertoo, ettei ollut aiemmin käyttänyt vastaavia tuotteita.

Footner-kuorintasukat:

- Kuorintasukka kuorii kovettuneen ihon

-Sukat puetaan jalkoihin ja annetaan vaikuttaa tunnin ajan

- Yhden käyttökerran jälkeen kuollut solukko kuoriutuu pois ja uusi pehmeä iho muodostuu tilalle.

- Kuorintasukkia pidetään jaloissa kerralla 60 minuuttia.

- Käsittelyn jälkeen kuiva ja kuollut iho alkaa kuoriutua itsestään noin 5–10 päivän kuluttua 

– Naurahdin mielessäni, että kaikkeen sitä tulee osallistuttua. Aiemmin olen vain raspaillut ja rasvaillut jalkojani. Hurjimpia kovettumia olen leikannut saksilla.

–  Sukkien sisältämä geeli tuntui vilvoittavalta. Sukkien pito aiheutti kuitenkin ristiriitaisia tunteita jaloissa, kun muovisukka hiosti ja geeli viilensi. Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen kokeiluun. Jalkapohjani ovat paljon pehmeämmät, Toni kuvailee.

Kuiva iho on myös kivulias

Jalkapohjiin kohdistuva hankaus, paine tai muu ärsytys on yleinen syy kuolleen ihosolukon kertymiseen. Kuiva ja paksu iho saattaa halkeilla ja siten olla myös kivulias.

24-vuotias Sennu kertoo sukkien poistaneen kovettumat lähes täysin.

– Kuorintasukat onnistuivat poistamaan jalkojeni kovettumat lähes sataprosenttisesti. 

39-vuotias Hanne kertoo yllättyneensä tuotteesta positiivisesti, ja antoi sille arvosanaksi täydet 5/5.

– Tuotetta oli helppo käyttää ja ohjeet käyttöön olivat yksinkertaiset. Molempiin kantapäihin jäi vielä hiukan kovettumaa, mutta johtunee siitä, että kovettumaa todellakin oli runsaasti. Muutoin jalkojen iho on pehmyt ja miellyttävän tuntuinen. Nyt olisi valmis sandaalikenkiin, jos vain kelit suosisivat.

Unto, 70: "Suosittelisin muillekin"

Yksi keino jalkojen kovettumien pehmentämiseen on jalkojen kylvettäminen. Toisaalta liikaa jalkojen liotusta ei kuitenkaan suositella, sillä se kuivattaa ihoa entisestään. Kuorintasukat ovatkin monelle pelastus, jos jalkojen hoito on jäänyt talven kiireissä vähemmälle.

Tarmo, 56, kertoo odottaneensa sukkien toimivan "jollakin lailla" kantapäiden ja päkiöiden paksuihin kovettumiin. Sukkia oli hänen mielestään helppo käyttää. 

– Jalkapohjat olivat pehmeämmät ja sileämmät paitsi pahimmalla ongelma-alueella oli vielä jonkin verran kuivaa ja halkeillutta ihoa, vaikkakin iho oli niilläkin alueilla paremman tuntuinen. Annan tuotteelle arvosanan 4/5, ja todennäköisesti suosittelisin tätä muillekin.

Kuivia ja kellertäviä kovettumia tulee yleisimmin kantapäiden ympärille tai päkiän alueelle. Niitä ei kannata jättää hoitamatta, sillä iho voi hoitamattomana jopa halkeilla.

Unto, 70, kertoo kantapäidensä olleen karheat ennen sukkien käyttöä.

– Epäilin aluksi toimiiko tuote, mutta huomasin sukkien vaikuttavan muutamassa päivässä. Sukat saavat arvosanan 4/5 ja todennäköisesti suosittelisin niitä muillekin.

Footner-kuorintasukkia testasi 164 kuivista jaloista kärsivää henkilöä. He testasivat sukkia kotona ja raportoivat tuloksista valmiin lomakepohjan avulla. Testaajat valittiin MTV.fi:ssä julkaistun haun perusteella, ja he raportoivat kokemuksistaan välillä maaliskuu-huhtikuu 2018.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja