FIA-pomo perustelee Räikkösen ja Hamiltonin tapausta: “En usko, että vaikutti lainkaan Kimin aikaan”

Kansainvälisen autoliiton kilpailujohtaja Charlie Whiting perustelee Sebastian Vettelin ja Lewis Hamilton päästämistä ilman rangaistusta tapausten poikkeuksellisuuden kautta.

Vettel sai vain sakot ja huomautuksen hätäiltyään aika-ajon punnituksessa, ja Hamiltonin jäämistä muiden autojen tien tukkeeksi tuomaristo ei ottanut lainkaan viralliseen tutkintaan.

Varikkovaa’an rymistelyllään hajottanut Vettel oli tutkinnassa, mutta lähtöruuturangaistukselle ei ollut tuomariston mukaan aihetta. Ferrarista saatiin otettua paino ennen vaa’an rikkoutumista.

– Kaikessa yksinkertaisuudessaan, häntä rangaistiin hänen tekemänsä rikkeen perusteella, jonka ei katsottu olleen tämän vakavampi. Rike tapahtui varikkosuoralla, ei radalla, jonka tapahtumista lähtöruuturangaistuksia yleensä langetetaan, Whiting kommentoi C Morelle.

Hamiltonin kutsua tuomariston luo odotettiin turhaan, vaikka Mercedes-kuski oli pakottanut ainakin Williamsin Sergei Sirotkinin ja Ferrarin Kimi Räikkösen väistämään itseään hitaalla kierroksella körötellessään.

– Kävimme ne läpi ennen kuin päätimme, otammeko ne viralliseen tutkintaan, Whiting tarkentaa.

– Kimi tuli minusta aika lujaa, ja Lewis katsoi parhaaksi pysyä oikealla ja päästää Kimi ohitseen. En usko, että se vaikutti Kimin kierrokseen ollenkaan, hän sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat