Sebastian Vettel antoi vaaoille rajua kyytiä – tökeröstä tempusta riittää jälkipyykkiä

Sebastian Vettel sai pitää Brasilian F1-kisan kakkosruutunsa, vaikka syyllistyi punnituksen yhteydessä tökeröön sääntörikkomukseen. Twitterissä julkaistussa videomateriaalissa näkyy, kuinka Vettel laittaa vaa’at päreiksi matkaan ampaistessaan.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

C Moren tarjonta avoinna 9.-11.11. Brasilian F1-viikonloppu kaikille ilmaiseksi!

C Moren sivulle pääset tästä

Sääntöjen mukaan kuljettaja ei saa lähteä itse liikkeelle punnituksesta, vaan auto pitää työntää pois vaaoilta. Vettel kuitenkin ampaisi matkaan täydellä höyryllä rikkoen samalla punnituslaitteet. Hän aiheutti vaaratilanteen.

Tuomaristo katsoi Vettelin syyllistyneen sääntörikkomukseen, mutta piti huomautusta sekä 25 000 euron sakkorangaistusta riittävänä ojennuksena. Lievä rangaistus on herättänyt hämmästystä. Monet asiantuntijat olivat vakuuttuneita, että Vettelin aika-ajosuoritus hylättäisiin kokonaan.

Videolla näkyy, kuinka Vettel laittaa vaa'at päreiksi:

Vettelin tapauksessa lieventävä asianhaara oli, että hän sai FIA:n virkailijalta lähtömerkin. Vettel itse oli koko punnituksesta raivoissaan. Hän perusteli liikkeellelähtöään muuttuvien olosuhteiden tuomalla haasteella. Sade oli alkamassa ja renkaat piti vaihtaa.


Lue myös:

    Uusimmat