Vettel-tuomio revittiin kahtia F1-studiossa: ”Hampaatonta toimintaa, maailmanmestarit pääsevät liian helpolla”

Sebastian Vettelin selviäminen ilman lähtöruuturangaistusta Brasilian F1-aika-ajojen punnitussekoilustaan sai täystyrmäyksen C Moren studiotiimiltä.

Tuomaristo ilmoitti kahden tunnin puntaroinnin jälkeen, että Vettel saa huomautuksen ja 25 000 euron sakon, kun hän poistui omin lupineen punnituksesta. Vettel ajoi ensin sääntöjenvastaisesti itse autonsa vaa’alle ja lähti siitä ennen kuin virkailijat ehtivät työntää häntä alas. Vettel rikkoi hätäilyllään vaa’an.

C Moren asiantuntijat Toni Vilander ja Ossi Oikarinen eivät voineet käsittää tuomariston toimintaa. Vettelin laskettiin syyllistyneen lukuisiin rikkeisiin, mutta jokaiselle löytyi FIA:n papereissa hyväksytty selitys. Vilander repi päätöksen kahtia.

– Eihän siinä täytetty kuin neljästä viidestä jutusta yksi, Vilander ihmetteli.

Tuo yksikin asia tapahtui epätavallisella tavalla. Punnituksessa auton moottori pitää sammuttaa, ja Vettel teki sen loppujen lopuksi monien pyyntöjen jälkeen.

Vetteliä vain läpäytettiin ranteelle

Ossi Oikarisen näkemyksen mukaan tuomariston vaihtoehtoina olisi pitänyt olla vain lähtöruuturangaistus tai hylkäys aika-ajosta. Säännöissä on kuitenkin pykälä, joka sallii tuomaristolle tulkinnanvaraa kaikkiin tuomioihin. Ja sitä todella jouduttiin käyttämään.

– Tehtiin asiat niin päin seiniä kuin voi olla, ja sitten saadaan huomautus ja 25 000 euron sakko. Tämä on vähän kuin vain läpäytys ranteelle eikä oikeastaan tule mitään rangaistusta.

– Jotenkin näyttää tämä tuomaritoiminta siltä, että maailmanmestarit kyllä pääsee vähän liian helpolla, Oikarinen sanoi.

– Aika hampaatonta toimintaa, sanon minä, hän totesi ja rypisti oman paperinsa.

Lue myös:

    Uusimmat