F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Ferrari-pomo ei kaunistele tallin synkkää asemaa –"Me olemme vaikeassa tilanteessa"

5:02
Videolla kuvaa Belgian aika-ajojen ratkaisuhetkistä.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto ei kaunistele tallinsa lohdutonta tilannetta.

Ferrarin synkkä kausi sai jatkoa Belgian aika-ajoissa, kun tallin kuljettajat Sebastian Vettel ja Charles Leclerc jäivät sijoille 13 ja 14. Suorituskyvyllisesti reilusti muita kärkitalleja jäljessä olevan Ferrarin tilanne on otettu tallin sisällä vakavasti.

– Me olemme vaikeassa tilanteessa, emmekä ole iloisia. Kukaan ei ole iloinen. Kuljettajilla ei ole itseluottamusta, Binotto summaa tallin tilannetta Sky Italialle.

Sunnuntaisesta kilpailusta tulee haastava. Ferrari on tietoisesti säätänyt autonsa Belgian kisaviikonloppuun niin, että auton ajettavuus olisi parempi. Valintaan vaikutti sääennusteet, jotka povaavat sunnuntaille sadetta.

– Valitsimme, että ajamme hieman suuremmalla downforcella ajatellen samalla sateen mahdollisuutta huomiseen kisaan. Pettymys on valtaisa, mutta meidän täytyy selvittää, mitä tapahtui. Huomenna on kisa, emmekä anna periksi, Binotto sanoo.

Perinteikkään italialaistallin tilanteeseen ei ole näköpiirissä radikaalia muutosta, sillä talli on keskittänyt katseensa jo valtaosin tulevaisuuteen. Ferrari ei kuitenkaan ole lyönyt hanskoja täysin tiskiin tämän kauden osalta.

– Tarvitsemme kärsivällisyyttä. Keskitymme nyt kausiin 2021 ja 2022 sekä tulevaisuuden rakentamiseen. Tähtäämme silti vielä hyvään kauteen, varsinkin Italiassa, Binotto toteaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja