F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Suru-uutisen musertama Lewis Hamilton avasi aika-ajojen hurjaa temppuaan – "Se toimi täydellisesti"

5:33
Videolla aika-ajojen kärkikolmikon mietteitä.

Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton ajoi ylivoimaisella tavalla paalupaikalle Belgian aika-ajoissa, vaikka hän lähti ensimmäisenä radalle, eikä saanut näin vetoapua keneltäkään.

Hamilton ajoi ykkösruutuun suvereenilla 0,511 sekunnin erolla Valtteri Bottakseen nähden. Belgian rata tunnetaan pitkistä suoristaan, joten useat kuljettajat jättäytyivät aika-ajojen aikana suosiolla muiden autojen taakse saadakseen näiltä vetoapua radan pitkillä suorilla.

Hamilton päätti kuitenkin itse lähteä radalle ensimmäisenä. Brittitähti ei halunnut eteensä minkäänlaisia häiriötekijöitä.

– Emme ole niin vahvoja ykkös ja kolmossektorilla, mutta keskimmäisellä olemme todella vahvoja. Valitsin tänä viikonloppuna lähteä radalle ennen Valtteria puhtaaseen ilmaan, jotta ei tarvitse murehtia edellä ajavista kuljettajista. En halunnut, että mikään tulee eteen. Se toimi täydellisesti.

MM-sarjaa johtavan Hamilton päätös kannatti, sillä Mercedeksen tähtikuljettaja suorastaan lensi radalla. Hamilton ajoi jo ensimmäisellä vedollaan sellaisen ajan, mikä olisi riittänyt paalupaikkaan. Hän kuitenkin onnistui parantamaan liki täydellistä kierrostaan.

– En tehnyt yhtään virheitä millään kierroksella. Päätösosion ensimmäinen kierros oli ässä! Luulin, etten mitenkään voisi lyödä sitä. Näin kuitenkin, että olin edellä avausmutkan jälkeen ja jatkoin kirimistä kierroksen aikana. Se oli todella, todella hyvä kierros, Hamilton myhäilee.

Hamiltonin valmistautuminen ei sujunut kuitenkaan parhaalla mahdollisella tavalla, kun hän kuuli aamulla näyttelijä Chadwick Bosemanin kuolemasta. Marvelin supersankarielokuvissa Black Pantheria näytellyt Boseman menehtyi perjantaina paksusuolen syövän uuvuttamana.

– Tämä oli todella tärkeä paalupaikka minulle, koska heräsin surullisiin uutisiin Chadwick Bosemanin kuolemasta. Tämä on ollut niin raskas vuosi meille kaikille ja tuo uutinen todella mursi minut. Ei ollut helppoa keskittyä tähän päivään, kun tuo painoi sydämessäni, Hamilton kertoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja