Ferrari esitteli täysin uusitun F1-autonsa – "Ehdottomasti askel eteenpäin"

Ferrarin uusi SF-24-nimeä kantava F1-auto on suunniteltu alusta loppuun uusiksi. Italialaistalli lähtee alkavaan kauteen lisääntyneen huomion keskipisteessä.

Uusi auto on viimeinen ennen Lewis Hamiltonin liittymistä tiimiin kaudella 2025. Vielä tähän kauteen lähdettäessä Charles Leclercin rinnalla ajaa Carlos Sainz.

Ferrarin johto kertoi auton julkistustilaisuudessa tiistaina, että tavoitteena on päästä eroon kahden edellisen kauden ongelmista sekä parantaa ajettavuutta ja yleistä suorituskykyä.

– Auton (rungon) jokainen osa-alue on suunniteltu uudelleen, kertoi aerodynaamisesta suunnittelusta vastannut tekninen johtaja Enrico Cardile.

Sainz ajoi autolla ensimmäiset testikilometrit Fioranon radalla tiistaina. Espanjalaiskuskin intoa ei vähennä tieto siitä, että kausi jää hänen toistaiseksi viimeisekseen Ferrarilla.

– Kun näin auton ensimmäisen kerran, en malttanut odottaa hyppäämistä sisään ja moottorin käynnistämistä. Se tunne, joka minulla tuli simulaattorissa, oli sellainen askel eteenpäin, jollaista me kaikki halusimmekin, Sainz kertoi.

Myös Leclerc vakuuttaa auton iskukyvyn olevan kohdillaan.

– Auto on ehdottomasti askel eteenpäin viimevuotiseen verrattuna.

– Olemme keskittyneet viime kauden suurimpiin heikkouksiimme, kuten teemme joka vuosi, ja ainakin nyt simulaattorissa se on reagoinut erittäin hyvin, Leclerc vahvisti.

Lue myös:

    Uusimmat