F1-mestari väittää tietävänsä syyn Lewis Hamiltonin yllätysratkaisulle

F1-maailmassa on kuohunut jo oikein kunnolla ennen kuin uusi kausi on ehtinyt edes alkaa.

Isoin jättipaukku nähtiin helmikuun ensimmäisenä päivänä, kun Ferrari ilmoitti, että lajin seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton vaihtaa kaudeksi 2025 italialaistallin riveihin.

Ratkaisu tuli isona yllätyksenä, sillä Hamilton teki syksyllä kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen Mercedeksen kanssa.

Tapauksessa oleellinen kysymys on ollut yksinkertainen: miksi? Minkä takia Hamilton päätti vaihtaa Mercedekseltä Ferrarille?

F1:n vuoden 1996 maailmanmestari Damon Hill väittää tietävänsä, että miksi Hamilton teki kyseisen, hyvin kuohuttavan ratkaisun.

– Totta kai osatekijä tulee Ferrarin brändistä ja sen historiasta. Isoin juttu on kuitenkin tämä: Hamilton on nähnyt todisteita siitä, että Ferrari pystyy rakentamaan erittäin kilpailukykyisen auton jalkeille. Heidän palapelinsä rakentuu lupaavalla tavalla, ja he ovat jo pystyneet napsimaan hyviä sijoituksia taskuun, Hill sanoi Skyllä.

– Jos pitää valita sen väliltä, että oletko Mercedeksellä vai Ferrarilla, jotka tarjoavat yhtä hyvän paketin, menisin itse Ferrarille ja yrittäisin jotain uutta, Hill jatkoi.

Skyn toinen F1-asiantuntija Karun Chandhok tiivisti Hillin ajatukset:

– Hamilton ajaa vain voitoista. Ferrarin nykykuski (Charles) Leclerc on ollut usein eturivissä. Talli on osoittanut sen, että heidän käyränsä osoittaa ylöspäin, Chandhok näkee.

Uusi F1-kausi käynnistyy maaliskuun alussa Bahrainissa.

Lue myös:

    Uusimmat