Fernando Alonsolta tylyä puhetta Lewis Hamiltonin Ferrari-siirrosta – kyseenalaistaa suoraan brittikuskin lausunnon

F1-varikon veteraanikuljettaja Fernando Alonso kyseenalaistaa Lewis Hamiltonin puheet ensi kaudella tapahtuvasta Ferrari-siirrosta. Itsekin Maranellossa pitkään vaikuttanut espanjalainen ihmettelee britin tekemää U-käännöstä Mercedeksellä.

Aston Martinin uuden kauden F1-auton julkistustilaisuudessa medialle lausuntoja antanut Fernando Alonso väitti, ettei ole juurikaan kiinnittänyt huomiota entisen McLaren-tallikaverinsa Lewis Hamiltonin Ferrari-siirron aiheuttamaan kuohuntaan.

Alonso kertoo huomanneensa uutisen siirrosta vasta päivän viiveellä. Hän kertoi omistaneen uutisen julkitulopäivän harjoitteluun.

– Minulta jäi väliin se stressi, jonka jokainen koki. Joten olin päivän myöhässä uutisen kanssa, Alonso kertoi Motorsport.com-sivuston mukaan.

– Se oli luultavasti yllätys, en aio valehdella. Mutta ei se siirto itsessään, vaan se muutos, koska ulkoa käsin hän vaikutti erittäin kiinnittyneeltä Mercedekselle ja erittäin lojaalilta talliaan kohtaan. Se oli hieman odottomatonta.

Alonso ihmetteli Hamiltonin puheita sosiaalisessa mediassa, jossa britti kuvaili ensi vuonna koittavan Ferrari-siirron ja punaisessa autossa ajamisen olevan lapsuuden unelman täyttymys.

– Se ei ollut hänen lapsuudenunelmansa vielä 12 kuukautta sitten, vai mitä? Tai luultavasti edes kaksi kuukautta sitten. Se oli erilainen unelma, Alonso piikitteli.

Ennen Ferrari-uutista Hamilton oli toistuvasti vihjannut haluavansa päättää uransa Mercedeksellä. Lehtiväitteiden mukaan italialaistalli olisi tarjoamassa 39-vuotiaalle tähtikuskille tuottoisaa sopimusta brändilähettiläänä urheilu-uran jälkeen – Mercedeksen johdon puolestaan on väitetty kieltäytyneen vastaavanlaisesta järjestelystä.

Vuodet 2010–2015 Ferrarilla ajanut Alonso ei lähtenyt arvioimaan Hamiltonin siirron taustamotiiveja, mutta sanoi uskovansa italialaistallin olleen Hamiltonille houkutteleva vaihtoehto ainakin kilpailukykynsä perusteella.

– Ehkä Lewis voi tuoda sitä ekstraa, jonka avulla voi taistella mestaruudesta, koska auto on kunnossa.

– Viime kauden lopulla, jopa erittäin dominanttia Red Bull -autoa vastaan, Ferrari onnistui haastamaan sen kierrosajoissa ja oli nopeampi useimmissa aika-ajoissa. Joten uskon, että auton pitäisi olla tarpeeksi nopea.

Hamilton siirtyy Ferrarille kaudeksi 2025, jolloin ajetaan vielä saman konseptin säännöillä kuin tällä hetkellä. F1 mullistuu jälleen kaudeksi 2026, jolloin kuninkuusluokka käy läpi kattavan uudistuksen moottoriosastoa myöten.

Lue myös:

    Uusimmat