Facebookin uudet reaktionapit tulevat – tykkäyksen lisäksi viisi tunnetilaa

MTV Uutiset kertoi lokakuussa, että Facebook ottaa koekäyttöön uusia tykkäysnappeja. Nyt nämä emojein esitettävät reaktiokuvat ovat tulossa osaksi Facebookia ympäri maailmaa "muutaman viikon kuluessa".

Lokakuussa Facebook otti kuudessa maassa koekäyttöön uudet reaktionapit, joilla tykkäämisen lisäksi pystyi ilmaisemaan myös muita tunnetiloja. Nämä reaktiot olivat "rakastan", "jee", "vau", "hahhah", "surullinen" ja "vihainen". 

Useat ulkomaalaiset mediat uutisoivat nyt reaktionappien ilmestyvän osaksi Facebookia "muutaman viikon kuluessa". Tunnetiloja ilmaisevat emoji-reaktiokuvakkeet saa näkyviin pitämällä hiirtä, tai älypuhelimilla sormea, tykkää-napin päällä. Reaktiot listautuvat päivitysten alle, mistä käyttäjien on helppo nähdä, millaisia reaktioita päivitys on herättänyt.

– Tämä ominaisuus on aivan Facebookin käyttämisen ytimessä, mutta se piti hioa loppuun asti toimivaksi, jotta se ei muuttaisi käyttökokemusta sekavaksi, Facebookin tuotejohtaja Chris Cox sanoi Bloombergille.

Jos kuva ei näy, katso se täältä

Sen sijaan kohuttu ja paljon toivottu en tykkää -nappi ei ole tulossa Facebookiin uudistuksen myötä. Napin on ajateltu luovan palveluun negatiivista ilmapiiriä ja sitä olisi saatettu käyttää väärin, esimerkiksi nettikiusaamiseen.

Testivaiheessa mukana ollut "jee"-reaktio jää kuitenkin lopullisesta versiosta pois. Yhtiön mukaan punaposkinen hymyilevän punaposkisen emojin merkitys ei ehkä olisi ymmärretty kaikkialla maailmassa samalla tavalla.

Facebookin mukaan uutta reaktio-ominaisuutta on hiottu kuukausia oikean käyttäjäkokemuksen saavuttamiseksi. Lisäksi yhtiö analysoi reaktioiden valinnassa sitä, miten ihmiset yleensä reagoivat päivityksiin ja pyrkivät muuttamaat tunnetilat emoji-kuvakkeiksi. 

Facebookin uusista reaktionapeista uutisoivat muun muassa Wired ja The Independent.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja