F1-tallista potkittu venäläiskuski yritti rimpuilla irti hyökkäyssodan seurauksista – tyly lopputulos

Formula ykkösistä lähtöpassit viime vuonna saanut venäläiskuljettaja Nikita Mazepin on hävinnyt viimeisimmän erän taistossaan hänelle asetettuja pakotteita vastaan. 

Mazepin, 24, pyrki saamaan pakotteet väliaikaisesti pois, jotta hän pääsisi mahdollisimman pian matkustamaan Britanniaan ja aloittamaan neuvotteluja siellä sijaitsevien F1-tallien kanssa.

Mazepin ja tämän isä Dmitri Mazepin asetettiin pakotelistalle Venäjän Ukrainaan tekemän hyökkäyksen takia. 

F1-talli Haas ei jatkanut Nikitan ajajasopimusta ja sanoi samalla irti pääsponsorinsa Uralkalin, josta isä-Mazepin omistaa osan yrityksensä kautta.

Nikita Mazepin on aloittanut oikeustoimet Britannian ulkoministeri James Cleverlyä vastaan saadakseen pakotteet kumotuksi. 

Asiaa käsitellään oikeudessa heinäkuussa, mutta Mazepinin asianajajat havittelivat pakotteiden väliaikaista kumoamista ennen tuota käsittelyä. Tämän pyynnön oikeus kuitenkin torstaina hylkäsi. 

Britannian hallitusta edustavat asianajajat olivat ilmaisseet huolensa esimerkiksi siitä, että mikäli Mazepinin hakema väliaikaishelpotus hyväksyttäisiin, millaisen vaikutelman se antaisi suurelle yleisölle.

– Kantaja (Mazepin) on kohtuullisen merkittävä julkisuuden henkilö ja kilpa-ajaja. Hyväksyn (vastapuolen väitteen), että ainakin osassa suurta yleisöä saattaisi herätä näkemys, että Britannian asettamia pakotteita pystyy aina jollain tavalla kiertämään, tuomari totesi.

Lue myös:

    Uusimmat