Valtteri Bottas saa uuden velhon – F1-kokemus kunnioitettavaa sorttia

Pitkän uran eri F1-talleissa tehnyt James Key liittyy Alfa Romeolle tekniseksi johtajaksi. Britti aloittaa tehtävässä syyskuun alussa, Alfa Romeo kertoo tiedotteessaan.

Key korvaa teknisen johtajan tehtävässä Alfa Romeolla Jan Monchaux'n.

Keyllä on F1-sarjasta 25 vuoden kokemus hänen aloitettuaan uransa kuninkuusluokassa Jordanilla datainsinöörin tehtävissä 1998. Hänestä tuli tallin riveissä 33-vuotiaana vuonna 2005 F1-historian nuorin tekninen johtaja.

Keyllä on sittemmin teknisen johtajan kokemusta useista talleista. Alfa Romeota edeltäneen Sauberin teknisenä johtajana hän työskenteli vuosina 2010–12.

Viimeisimmäksi Key työskenteli McLarenilla 2019–23, ensin kilpailujohtajana ja myöhemmin teknisenä johtajana. Hänet irtisanottiin maaliskuussa organisaatiomuutoksen yhteydessä.

– Olen iloinen voidessani palata Hinwiliin työskentelemään Sauberin vanhojen ja uusien kollegoiden kanssa; minulla on erittäin rakkaita muistoja aikaisemmasta ajastani siellä, Key kertoi.

Tekniikkavelhon mukaan Alfa Romeolla on edessään yksi sen pitkän historian kriittisimmistä vaiheista, kun se suuntaa kohti "uutta ja jännittävää tulevaisuutta".

– Edessämme on valtava määrä työtä, mutta olen varma, että jokaisella Hinwilissä työskentelevällä tiimimme jäsenellä on sitoutumista, päättäväisyyttä ja nälkää viedä meidät huipulle.

Viime vuonna selvisi, että saksalainen autojätti Audi ostaa osan Sauberin toiminnasta ja Alfa Romeosta tulee Audin tehdastalli kaudella 2026.

Alfa Romeon nykyisen kuljettajaparin muodostavat Suomen Valtteri Bottas ja Kiinan Guanyu Zhou.

Lue myös:

    Uusimmat