F1-markkinoilla on nyt kaksi tähtikuskia, tarjoaako Red Bull sauman? – "Vain, jos hän sukeltaa totaalisesti"

Kesän F1-markkinoille on saatu melkoista kuhinaa tuoreiden uutisten myötä. Ensin Renault paljasti, että tähtikuski Daniel Ricciardon sopimuksessa ei ole minkäänlaisia optioita. Ricciardon huhutaan vaihtavan maisemaa jo tämän kauden jälkeen. Tiistaina markkinoille tupsahti uusi nimi.

Ferrari kertoi, että se ja Sebastian Vettel lähtevät eri teille tämän kauden jälkeen. Vettelin nykyistä sopimusta ei uusita, vaan hän jatkaa F1-uraansa muualla, jos jatkaa.

Täten F1-markkinoilla on nyt kaksi kovaa nimeä: nelinkertainen maailmanmestari Vettel ja hänelle Red Bullilla kovasti kampoihin laittanut Ricciardo.

Molempien kohdalla esiin on nostettu myös Red Bullin nimi. Voisiko jompikumpi heistä palata energiajuomayhtiön palvelukseen?

Red Bullilla kun on imua, sillä se kuuluu, edelleen, F1:n kärkikastiin.

Tallin neuvonantaja Helmut Marko kommentoi kuljettajaspekulaatioita saksalaiselle Sport1:lle.

Marko uskoo, että kesken viime kauden Toro Rossolta Red Bullille nostettu Alex Albon jatkaa hyvin todennäköisesti Max Verstappenin tallikaverina myös tulevaisuudessa.

– Jos hän ajaa niin kuin viime vuonna – mihin uskon vahvasti – niin sitten hän jää. Täten Ricciardolla ei ole käytännössä mitään mahdollisuutta, Marko sanoi, kun häneltä tiedusteltiin australialaiskuljettajan paluusta.

Marko jätti kuitenkin pienen takaportin.

– Vain, jos hän (Albon) sukeltaa totaalisesti, niin vain silloin mietimme muita kuskeja. Mutta tuossa tapauksessa emme katso vain Ricciardoon päin.

Riita?

F1-rääväsuuna tutuksi tulleelta Markolta tiedusteltiin myös tuoreesta huhusta, joka on pyörinyt Red Bullin yllä.

Väitteiden mukaan Red Bullin sisällä olisi ajauduttu kahnaukseen tallipäällikön Christian Hornerin kanssa.

– Ei siinä ole mitään. Totta kai haluamme pitää hänet, Marko totesi, mutta myönsi perään:

– Ainoa juttu, mikä tapahtui tuoreeltaan, oli se, että hän vastusti budjettikattoa, mikä auttaa talleja säästämään rahaa. Me taas kannatimme sitä. Siksi kävimme keskusteluja, Marko taustoitti.

Uuden F1-kauden on tarkoitus alkaa heinäkuun alussa. Kauden ensimmäisenä näyttämönä toimii Red Bullin omistama Itävallan Spielbergin rata. Red Bull -pomon Markon mukaan nykyiset suunnitelmat eivät ole kokeneet minkäänlaisia takapakkeja.

– Pidämme toiveet yllä siitä, että mitään dramaattista ei tapahdu esimerkiksi tartuntojen lukumäärän suhteen ennen sitä.

Lue myös:

    Uusimmat