Sebastian Vettel kertoo, miksi hän jättää Ferrarin – viittaa ”viime kuukausien tapahtumiin”

Ferrari vahvisti tänään tiistaina, että saksalaiskuljettaja Sebastian Vettel jättää tallin kauden 2020 jälkeen. Vettel kertoi tallin verkkosivuilla oman kantansa päätökseen liittyen.

Vettel, 32, siirtyi Ferrarille kaudeksi 2015. Red Bullilla neljä peräkkäistä maailmanmestaruutta voittanut Vettel ei ole kuitenkaan pystynyt jatkamaan menestyskulkuetta uuden tallin riveissä.

– Parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi on elintärkeää, että osapuolet toimivat täydellisessä harmoniassa. Olemme tajunneet (tallin ja minä), että meillä ei ole enää yhteistä halua pysyä yhdessä tämän kauden jälkeen, Vettel aloitti.

Saksalaiskuski kiisti nopeasti yhden julkisuudessa esillä olleen väitteen. Eri medioissa oli ehditty väittää, että Ferrari olisi vaatinut Vetteliä suostumaan palkanalennukseen, mikäli hän olisi halunnut jatkaa tallin riveissä.

– Talousasioilla ei ollut merkitystä tämän yhteisen päätöksen kohdalla, Vettel vastasi.

Todellisten syiden kohdalla Vettel löi pöytään vahvan viittauksen.

– Se, mitä on tapahtunut viime kuukausien aikana, on saanut meidät monet miettimään elämämme aitoja realiteetteja. Muuttunutta tilannetta on pitänyt lähestyä uudella tavalla.

Vettel ei tarkentanut, että viittasiko hän tällä Ferrarin sisäiseen arvojärjestykseen, joka on horjunut sen jälkeen, kun Charles Leclerc saapui talliin. Monacolaiskuljettaja vakuutti heti Ferrari-tulokaskaudellaan. Talvella Ferrari ja Leclerc tekivät uuden pitkän jatkosopimuksen, joka kattaa aina kauteen 2024 saakka.

– Aion nyt ottaa aikaa pohtiessani, että millä on aidosti merkitystä tulevaisuudessa, Vettel pyöritteli.

32-vuotias saksalaiskuljettaja lähetti Ferrarin intohimoisille faneille, tifosoille, lämpimät terveiset ja kiitokset tuesta, mitä hän on saanut vuosien aikana.

– Tavoitteeni on päättää Ferrari-aikakauteni niin, että voimme jakaa lisää kauniita hetkiä yhdessä, Vettel totesi.

Lue myös:

    Uusimmat