F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Ex-kuski nosti kissan pöydälle: Lewis Hamilton pelaa pelejä Valtteri Bottaksen kustannuksella – "Uskon todella niin"

5:59
Lewis Hamilton löi Valtteri Bottaksen Portugalin GP:n aika-ajoissa viimeisellä vedollaan.

Valtteri Bottas oli Portugalin GP:n harjoituksissa lupaavassa vauhdissa, mutta aika-ajoissa pidemmän korren vei Lewis Hamilton. Entinen F1-kuljettaja, nykyinen asiantuntija Karun Chandhok näkee tietyn kaavan toistuvan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Portugalin GP suorana 23.–25.10.
Su: ennakkotunnelmat klo 14.00, Portugalin GP klo 15.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas teki toki aika-ajoissa nopemman yksittäisen kierrosajan, mutta Hamilton oli nopeampi ratkaisevassa viimeisessä osiossa.

Sky Sportsin asiantuntijana toimiva Chandhok pohdiskeli jo kuukausi sitten ajetun Venäjän GP:n yhteydessä, miltä mahtaisi näyttää ensimmäisten harjoitusten perusteella laskettu pistetaulukko.

Tuolloin Bottas johti kuvitteellista ensimmäisten vapaiden harjoitusten MM-sarjaa 45 pisteellä Hamiltoniin. Portugalin jälkeen ero on 52 pistettä, kun Bottas vei jo seitsemännen kerran peräkkäin nimiinsä ensimmäisen harjoitussession. Ja itse asiassa Bottas oli Portugalissa nopein kaikissa kolmissa harjoituksissa.

Mutta aivan niin kuin syyskuussa Mugellossa, Hamilton nappasi Bottaksen harjoitushattutempun jälkeen paalupaikan.

Kauden kaikki harjoitussessiot yhteen laskettuna Bottas johtaa Mercedeksen jäsentenvälisiä lukemin 20–13. Toiset aika-ajo-osiot ovat menneet tasan 6–6.

Aika-ajojen lopputuloksissa Hamilton on kuitenkin edellä 9–3, kilpailuissa 8–3 ja virallisessa MM-pistetaulukossa 230–161.

Chandhokin mukaan se, että Hamiltonilta tuntuu aina löytyvän aika-ajojen viimeiseen osioon lisävaihde, ei ole sattumaa.

– Uskon todella niin, että Lewis pitää paria kymmenystä takataskussaan aina viimeisen osion viimeiselle vedoille saakka, ettei Bottas pääse näkemään hänen dataansa, Chandhok tviittasi Portugalin GP:n aika-ajojen jälkeen, kun Hamilton oli noussut taas kerran ohi paalussa kiinni olleen Bottaksen.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja