Valtteri Bottas kumosi heti salaliittoteoriat – suomalainen teki kohtalokkaan valintavirheen

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas oli Portugalin GP:n aika-ajoissa toinen. Bottas loisti muun muassa toisessa osiossa, ja hän oli hetken kiinni paalussa. Mutta. Aivan loppuhetkillä Lewis Hamilton tuli ja ajoi paalulle.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Portugalin GP suorana 23.–25.10.
Su: ennakkotunnelmat klo 14.00, Portugalin GP klo 15.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamiltonin ja Bottaksen väliin jäi vain yksi kymmenys.

Lauantain aika-ajon loppuratkaisu oli erikoinen. Normaalisti kärkikuljettajat käyttävät pehmeimmän seoksen renkaita kolmannessa osiossa. Nyt paalu ratkaistiin medium-renkailla, eli keskikovalla seoksella.

Bottas ja Hamilton ajoivat vielä ensimmäiset vedot softeilla (pehmein seos). Varikolla käynnin jälkeen molemmat hyökkäsivät radalle mediumeilla.

– Päätimme mennä keskikovan seoksen renkaille, koska ne tuntuivat nopeammilta kuin softit, Bottas sanoi aika-ajon jälkeen.

Omat kysymysmerkit nousivat kuitenkin siitä, että toisin kuin Hamilton, Bottas ajoi vain yhden aikakierroksen mediumeilla. Hamilton lähti radalle aiemmin ja hän ajoi kaksi aikakierrosta.

Bottas ampui heti alas kaikennäköiset spekulaatiot Hamiltonin suosimisesta.

– Saimme valita, että ajammeko yhden vai kaksi aikakierrosta. Se oli minun päätökseni, että ajan yhden, koska se toimi toisessa osiossa. Mutta nähtävästi kaksi aikakierrosta oli parempi ratkaisu – ainakin Lewisin kohdalla.

Bottas viittasi siihen, miten Hamilton pystyi parantamaan aikaansa toisella medium-seoksen vedollaan.

Bottas otti lauantain tuloksen vastaan hyvin suoraselkäisellä tavalla.

– Kierrokseni oli hyvä, mutta ei täydellinen. Täällä on vaikeaa saada kaikkea osumaan, radan haastavan profiilin takia. Kyse oli vain siitä, että minun olisi pitänyt vetää vielä toinen aikakierros.

Bottas lähtee kisaan toisesta ruudusta, radan likaisemmalta puolelta.

– Olisi ollut hienoa olla puhtaalla puolella, mutta teen kaikkeni lähdössä, Bottas julisti.

Lue myös:

    Uusimmat