F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Portugalin GP:n aika-ajoissa poikkeuksellinen yksityiskohta: Hamilton vei paalun, vaikka Bottas oli nopeampi – "Olin hämmentynyt"

5:59
Aika-ajojen loppuhetket: Hamilton paalulle Portugalissa

Mercedeksen Lewis Hamilton nappasi Portugalin GP:n aika-ajoissa kauden yhdeksännen paalupaikkansa, mutta hän ei ollut päivän nopein kuljettaja.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Portugalin GP suorana 23.–25.10.
Su: ennakkotunnelmat klo 14.00, Portugalin GP klo 15.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Aika-ajojen parhaasta ajasta vastasi Hamiltonin tallikaveri Valtteri Bottas, joka kiersi radan toisessa osiossa 0,186 sekuntia nopeammin kuin Hamilton viimeisessä. Omalla viimeisellä vedollaan Bottas oli 0,288 sekuntia hitaampi kuin toisella vedollaan, ja hän jäi näin toiseen lähtöruutuun.

Hamilton oli itse asiassa neljänneksi sijoittuneen Ferrarin Charles Leclercin lisäksi ainoa kuljettaja, joka teki parhaan noteerauksensa viimeisessä osiossa. Kolmosruutuun ajanut Red Bullin Max Verstappen teki parhaan aikansa heti ensimmäisessä osiossa.

Kierrosaikojen heittely osiosta toiseen ei ole mitenkään ennennäkemätöntä, mutta yleensä niin käy silloin, kun kesken aika-ajojen alkaa esimerkiksi sataa. Lauantaina olosuhteet pysyivät tv:n välityksellä näennäisen muuttumattomina, mutta kuljettajien kokemus oli toisenlainen.

– Läpi viikonlopun on ollut vaikeaa saada renkaat toimimaan. Tämän lisäksi asfaltti on liukas ja on vain yksi linja, jota voi käyttää, Verstappen kertasi kilpailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Autosportin mukaan.

– Hyvä, että olin kolmas, mutta olin hieman hämmentynyt läpi aika-ajon. Tein parhaan aikani ensimmäisessä osiossa enkä pystynyt toistamaan sitä enää myöhemmin, koska pito ei ollut yhtä hyvä.

Verstappen arveli, että Red Bullilla oli muita vaikeampaa saada renkaat oikeaan toimintalämpötilaan.

– Ensimmäiset kierrokset tuntuivat toisessa ja kolmannessa osiossa hieman paremmilta kuin ensimmäisessä osiossa, mutta ajaminen ei ollut nautinnollista. En pystynyt hyökkäämään. Oli sama kuin ajaisi jäällä, mikä on sääli.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja